KRUKKE-RADIO

Nu er der så gået næsten et år. Skal man være venlig, er ambitionerne ikke helt opfyldt. En mere uvenlig udlægning er, at TV2 Radio har udviklet sig til en katastrofe for den store medievirksomhed i Odense. I al fald kan det konstateres, at såvel lyttertal som annonceindtægter på nuværende tidspunkt ligger lysår fra det forventede.

Årsagen til nedturen? Indlysende er det selvfølgelig, at stationens direktør Jens Rohde bærer sin del af ansvaret. Men TV2's radio-fiasko er samtidig historien om, at selvhenførende og narcissistiske værtsprofiler ikke nødvendigvis medfører succes.

I de første mange måneder var TV2 Radio reelt en lukket fest. En fest, hvor repræsentanter fra den københavnske stand-up-scene indforstået sad og jokede med hinanden. Og lytterne? Ja, man fornemmede faktisk, at de var mest til besvær for de evigt ironiske værter. Typer som Timm Vladimir, Andrea Elisabeth Rudolph, Casper Christensen, Jan Gintberg og Ricco Wichman foragtede tydeligvis den gruppe af helt almindelige gennemsnitslyttere, som de (til stjernelønninger) var ansat til at servicere.

Ledelsen på TV2 Radio så faresignalerne. Og ganske fornuftigt blev der renset ud. Godt nok forsøgte nogle af de kasserede kendis-krukker at få det til at tage sig sådan ud, at de selv havde valgt at sige op. Sandheden er, at de var blevet en belastning for stationen - og derfor måtte gå.

Senest er det så Lars Hjortshøj, der har sagt farvel. Begrundelsen er, at han nu vil rejse ud i verden med sin kone og sine to børn, hvad der jo er et ganske agtværdigt forehavende. Men det vidner unægtelig om en sjælden egoisme og et utroligt dobbeltspil, at Hjortshøj medvirkede i en storstilet reklamekampagne for stationen og sit eget program, efter at han reelt havde besluttet sig for at skride.

På den anden side: Sådan kan det gå, når TV2 Radio ensidigt satser på frontfigurer med en (urealistisk) høj selvforståelse. Og mon ikke medarbejderne på TV2 Radio nu håber på en fremtid uden stjernegagerede superkrukker? Et forsigtigt gæt er, at lytterne tilslutter sig dette fromme ønske.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close