Nyheder12. februar 2011

Kronprinsparret: Udsat for voldsom kritik

Ekspert har aldrig set noget så tåbeligt
Frederik og Mary kritiseres heftigt for valget af tidspunktet for tvillingedåben
Frederik og Mary kritiseres heftigt for valget af tidspunktet for tvillingedåben
 Foto: Niels S. Andersen

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har besluttet, at deres tvillinger skal døbes på en helt almindelig torsdag klokken 15.30. Det betyder, at mange mennesker er på arbejde og ikke har mulighed for at følge den royale begivenhed i TV.

- Jeg har aldrig set så tåbelig en planlægning. Kongehusets fornemmeste opgave er at sikre, at sådan en begivenhed, der er en del af rygradden i monarkiet, ligger, så flest mulige danskere kan deltage, hvis de ønsker det, siger hofekspert Trine Villemann til B.T.

Læs også: Alt om den royale tvillingefødsel

Med barnedåb på en hverdag, vil det hovedsageligt være pensionister og andre hjemmegående, der kan følge med, når de kongelige tvillinger skal have vand i håret.

Umiddelbart er der heller ikke noget, der tyder på, at tidspunktet er valgt for at favorisere kronprinsesse Marys australske landsmænd. Klokken 15.30 i Danmark er nemlig halv 2 om natten i Australien.

Læs også: Vi har været i en lykkeboble

Da tvillingernes storebror og storesøster blev døbt foregik det sidst på formiddagen henholdsvis lørdag og søndag. 1,9 millioner så prins Christian blive navngivet, mens 1,1 millioner fulgte Isabellas dåb.

Sponsoreret indhold