Nyheder7. november 2008

Kronprinsesse Mary: Tilbage i trøjen

Den energiske mor til to har forladt familien endnu engang for at fortsætte sin uddannelse i hjemmeværnet
Mary er atter en gang i trøjen
Mary er atter en gang i trøjen
 Foto: Polfoto

Kronprinsessen mener det tilsyneladende alvorligt med sit ønske om, at snuse nærmere til det danske forsvar. Først gennemførte hun grunduddannelsen i hjemmeværnet, hvor hun bl.a. bestod prøver i førstehjælp og skydning samt gennemgík uddannelse i brand, redning og miljø.

Nu er turen så kommet til første del af befalingsmandsuddannelsen, og derfor huserer Mary lige nu langt ude på den jyske vestkyst, hvor hun tilbringer et par dage i en lille flække nordvest for Varde.

Her ligger Nymindegab Lejren, der er et kæmpe militært uddannelsescenter - oprindeligt bygget af tyskerne under 2. verdenskrig, men siden overtaget af danskerne til uddannelsesbrug for blandt andet marinen, politiet og flere grene inden for forsvaret.

Kronprinsessen tager lige nu første del ud af to, og bor under hele opholdet på et lille værelse i lejren sammen med sin ene hofdame, Caroline Heering, der tager samme uddannelse.

På trods af to livvagters konstante tilstedeværelse, føler Mary ifølge kilder på stedet sig ikke for fin til at deltage i måltiderne med de andre kursister på sit hold.

- Jeg kan bekræfte, at kronprinsesse Mary har taget hul på befalingsmandsuddannelsen i disse dage. Hun har endnu ikke afgjort, hvilken niveau hun slutter på eller hvilken funktion i hæren, hun skal ende med at have, men vi forventer da absolut, at hun fortsætter sin uddannelse også i 2009, siger den øverste chef for hjemmeværnet, generalmajor Jan Norgaard.

- Hvordan klarer kronprinsessen sig?

- Både Mary og hendes hofdame er vældigt dygtige elever, siger generalmajoren til SE og HØR.

Sponsoreret indhold