Nyheder11. maj 2009

Kronprinseparret: Grådige, dovne og arrogante

Den terrier, kongehuset frygter mest, journalisten Trine Villemann, er igen ude med riven og har ikke meget tilovers for Frederik og Mary
Kronprinseparret er nok folkelige, men sætter dog grænsen ved Facebook og Twitter på nettet
Kronprinseparret er nok folkelige, men sætter dog grænsen ved Facebook og Twitter på nettet
 Foto: All Over

Et eller andet sted elsker journalisten Trine Villemann det danske kongehus højt.

Men hun synes, at det forvalter sine muligheder skidt. Rigtig, rigtig skidt.

Det gav hun udtryk for i sin første bog om dronningen, prinsgemalen, kronprinseparret og prins Joachim. Hun hudflettede hele familien i bogen "1015 København K". Nu gør hun det igen.

I sin nye bog "Kongen og Dronningen af Grønland", der udkommer i dag, kalder hun monarkiet i sin nuværende form for et kongehus holdt oppe på tavshedens krykker, skriver Ekstra Bladet.

- Der sidder mennesker i hofmarskallatet, som er dybt frustrerede over, hvor svært det er at få Mary og Frederik ud af Kancellihuset på Fredensborg Slot. Interne kilder ryster på hovedet over parrets overforbrug, siger Villemann til Ekstra Bladet.

- Hvorfor skal vi frivilligt kaste en 1000 år gammel institution på møddingen, bare fordi det bliver forvaltet så dårligt af dem, som står med nøglen til fremtidens kongehus, men sætter deres egen grådighed højere. Margrethe gider ikke engang længere lade, som om det interesserer hende at være dronning. Hun har alt for travlt med at være scenograf til at bekymre sig om folkets ve og vel. Mary og Frederik bruger langt flere ressourcer på at skabe sig et luksusliv end på at forbedre danskernes tilværelse.

Trine Villemanns 10 bud til Mary og Frederik:

1. Flyt til Grønland og tjek ind på moralsk rehab i det kolde nord for at få lidt ydmyghed, ansvarlighed og anstændighed ind i jeres overfladiske univers.
2. Start hver morgen med at se jer selv i spejlet og spørg: Hvad kan jeg gøre i dag for at forbedre danskerne tilværelse? - Og så gøre det!
3. Sejle og shoppe lidt mindre.
4. Få en 37 timers meningsfyldt arbejdsuge.
5. Hold op med at falbyde jeres kongelige titler i den evindelige jagt på luksus.
6.Stil jer selv og Amaliensborgs personale til rådighed for en kongehuskommission, der kan kulegrave den gamle institution.
7. Anskaf jer en kreds af rådgivere, som tør give jer et kvalificeret modspil - og drop rygklapperne.
8. Overtal Margrethe til at ringe til statsminister Løkke og bede ham smide Alexandra af finansloven.
9. Drop IOC-kandidaturet, Frederik - og kom ud af varmestuen. Drop pinuprollen for Hjemmeværnet, Mary, og skift til handling i Mary Fonden.
10. Og så skal du nok skære lidt ned på fadbamserne, Frederik.

Sponsoreret indhold