Nyheder22. marts 2009

Kronprinseparret: Det skal de i USA

Frederik og Mary skal ambassadere på et særdeles gunstigt tidspunkt for vores statsminister, der fører kapløbet om topposten som boss for NATO
Frederik og Mary får ikke tid til hverken ski- eller sejlsport denne gang - deres officielle program i USA er stramt
Frederik og Mary får ikke tid til hverken ski- eller sejlsport denne gang - deres officielle program i USA er stramt
 Foto: All Over

Det var lidt af en streg i regningen, at en eller anden idiot begyndte at tale om bomber, da kronprinseparret skulle af sted til USA.

Kort fortalt blev den åbenmundede tilbageholdt, flyet gennemsøgt for bomber og derefter gjort klar, så Frederik og Mary kunne gennemføre deres officielle besøg i USA.

Det hele sker samtidig med, at Washington Post som det første amerikanske medie påstår, at statsminister Anders Fogh Rasmussen også er USA's kandidat til den omdiskuterede post som boss i NATO. Så det ser godt ud for Fogh, samtidig med at kronprinseparrets besøg nok ikke er med til at forværre hans og Danmarks popularitet derovre på den anden side af dammen.

Kronprinseparret er på officielt besøg for at pleje de tætte kulturelle og historiske bånd mellem Danmark og USA.

Forud for FN-klimatopmødet i København udgør klimaændringer en væsentlig del af kronprinseparrets besøgsprogram i USA, ligesom kronprinseparret er med til at gøre opmærksom på Danmarks og danske virksomheders førende position inden for vedvarende energi og energieffektivitet.

Dansk design, kunst og arkitektur er også på agendaen, når besøget indledes i Chicago, Illinois, der er anerkendt som et vigtigt kulturelt knudepunkt i USA. Derefter bringer programmet Frederik og Mary til Iowa, Nebraska, Colorado og New York.

I Blair, Nebraska, deltager kronprinseparret i fejringen af 125-året for Dana College, der er grundlagt af danske immigranter i slutningen af 1800-tallet. Kronprinseparret aflægger ligeledes besøg ved det andet universitet med danske rødder, Grand View University, i Des Moines, Iowa, der ligesom Dana College fortsat fastholder tætte bånd til Danmark.

Derudover deltager kronprinsparret i rejsegilde-ceremonierne for henholdsvis Novozymes' nye fabrik for enzymproduktion i Nebraska og Vestas' to nye fabrikker i Colorado. I Denver deltager kronprinsen endvidere i sportskonferencen "Sportaccord", som led i Sport Event Denmarks promoveren af sportsåret 2009 og den kommende IOC-session og -kongres i København.

Det officielle besøg afsluttes i New York.
Frederik og Mary kommer hjem til deres unger på fredag.

Sponsoreret indhold