Kronprinsen: Veninden valgt ind

Kronprins Frederik har nu en nær ven i politik

Kronprins Frederik har nu en nær ven i politik

Foto: Mikael RieckEfter kronprins Frederiks optagelse i IOC bliver der tit spekuleret i, om han mon har en skjult politiker gemt i maven.

Men som kommende konge er det langt fra i orden at blande sig i den slags.

Nu kan Frederik dog trøste sig med, at han kan komme helt tæt på de politiske beslutninger gennem sin og kronprinsesse Marys nære veninde Malou Skeel.

Hun er nemlig blevet valgt ind i kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune i Nordjylland, hvor hun bor på godset Birkelse Hovedgård med sin mand, kammerherre Jørgen Skeel.

Kronprinsen: Kalder konen kælenavn

Her har hendes kønne ansigt ikke kun prydet lygtepælene, men også de adelige marker langs hovedvejene, hvor kæmpe bannere pyntede på pløjefurerne.

Og det har båret frugt.

For selv om kronprinsens veninde kun var opstillet som nummer 11 på Venstres liste, var hun med 540 personlige stemmer, den der fik femte-flest.

Da det tal blev offentliggjort på valgnatten, lyste Malou Skeel ansigt op i et kæmpe smil, mens hun gentagne gange sagde: "Hvor er det flot, hvor er det flot."

Det syntes Venstre-kollegaerne tilsyneladende også, for de stod nærmest i kø for at give hendes moderigtige bouchle-beklædte skuldre et klap.

I valgkampen har Malou Skeels slogan været "Vi skal videre. Og alle skal med."

Om Jammerbugts borgere så bliver inviteret med, næste gang kronprinsen kommer forbi Birkelse Hovedgård for at skyde fasaner, må tiden dog vise...


Vi er mest vant til at se Malou Skeel i gallakjoler sammen med Frederik og Mary, men hun pynter også i politiker-habit. (Foto: Venstre)

Se hvilken sportsstjernes bror, der bliver borgmester


Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close