Nyheder17. juli 2016

Kronprinsen afslører: Jeg drømte om at deltage i OL

Sportselskeren Frederik drømte om selv at deltage ved OL
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/frederik-og-mary-graasten.jpg
 Foto: René Schütze

Kronprins Frederik er bidt af sport – især sejlsport, som han selv har dyrket på højt niveau. Engang drømte han faktisk selv om at deltage ved de olympiske lege. Det fortæller han i et stort interview i dagens udgave af Berlingske.

- I 1996, da jeg selv var med til mit første OL som tilskuer og supporter for det danske hold i Atlanta, mærkede jeg en lille drøm om at prøve selv at være med, men det kom lidt sent i min tilværelse. Jeg var lige blevet frømand, men hvis jeg skulle have været til et OL, så skulle det have været inden for sejlsporten, siger kronprinsen til avisen og fortæller samtidigt, at han ikke fortryder at det ikke blev til mere.

Som medlem af Den Internationale Olympiske Komité, der arrengerer OL, har kronprinsen en helt anden rolle ved det nært forstående OL i Rio. Den kommende konge har mange gode minder fra legene. Et af dem er selvfølgelig fra Sidney i 2000, hvor kronprinsen mødte Mary Donaldson.

- Min hustru har desværre ikke været så meget med til OL siden, fordi hun har skullet være mor for små børn næsten lige siden da. Men jo, det er da noget særligt, selv om jeg nu vil sige, at det mere er, når man er i Sidney Havn, at minderne fra OL i 2000 bliver genopfrisket. Det var der, der var OL dengang, og alt var bare fantastisk. Det var første gang, jeg var i Austrailen, der var fuld tryk på aktiviteterne dagen lang, og at det så også er der, man møder sin fremtidige kone…jamen, det var jo perfekt, mindes kronprinsen overfor Berlingske.

I år glæder han sig mest til at se de danske badmintonspillere. OL i Rio finder sted fra den 5. til den 21. august.

Du kan se billeder af kongefamilien på Gråsten slot i galleriet herunder:

Kongefamilien på Gråsten Slot 2016

Sponsoreret indhold