Nyheder6. november 2008

Kronprins Frederik: Kom til mig, Obama

Når det skal afgøres, hvor OL 2016 skal være, er kronprinsen vært for den kommende amerikanske præsident
Den kommende konge og den kommende præsident skal mødes i Danmark til efteråret
Den kommende konge og den kommende præsident skal mødes i Danmark til efteråret
 Foto: All Over

Her dagen efter, at amerikanerne har valgt Barrack Obama til deres kommende præsident, står det allerede klart, at Danmark kan få ære af hans tilstedeværelse allerede til næste efter år. Men det bliver ikke den ellers så præsident-glade statsminister, Anders Fogh Rasmussen, der tager imod.

Derimod vil kronprins Frederik efter al sandsynlighed blive hans guide. Ikke i sin egenskab af kongelig, men derimod fordi han stiller op til at blive medlem af Den Olympiske Komité. Til næste oktober skal København nemlig være værtsby for det møde, hvor det skal afgøre, om Chicago, Madrid, Rio eller Tokyo skal afholde De Olympiske Lege i 2016.

Overfor BT bekræfter Patrick Ryan, der er leder af Chicagos kamp for at blive OL-by, at det er planen at Barrack Obama tager til Danmark.

- Obama elsker sport og er meget stolt af Chicago. Vi ønsker at han skal komme. Det afhænger af hans kalender, men han vil komme, hvis alt er normalt, siger Patrick Ryan.

Danmarks Idræts Forbund, der arrangerer mødet i København, fortæller til BT, at statsoverhovederne for kandidatlandene altid kommer.

- Vi arbejder med et scenarie, hvor den amerikanske præsident, Barack Obama, deltager sammen med tidligere præsident Bill Clinton. Så vi altså får to præsidenter til København på samme tid, siger direktør i Danmarks Idræts-Forbund, Karl Christian Koch, der ikke har fået en endelig tilkendegivelse, men forventer, at han kommer, da Obama selv er fra Chicago.

Sponsoreret indhold