Nyheder 18. august 2013

Kronprins Frederik: Ingen royale har gjort det før ham

Den kommende konge imponerede i dag ved at kunne kalde sig jernmand
Foto: Claus Poulsen


Isoleret set var kronprins Frederiks bedrift og indsats i dag i til det store ironman-løb i København ikke flottere end de flere tusinde deltageres ditto selv om den store bevågenhed er et stort pres at have på sig.

Men alligevel har den kommende danske konges deltagelse i den benhårde disciplin, der består af 3,8 km svømning i havet, 180 km cykling og lidt over 42 km løb, et helt særligt skær over sig.

Årsag: Han er den første royale nogensinde, der kan kalde sig jernmand.

Det tog Frederik 10 timer, 45 minutter og 32 sekunder at tilbagelægge de mange kilometer, der foregik i Nordsjælland og København.
Det er i øvrigt det eneste officielle ironman-stævne i verden, der.har målområde i en hovedstad.

Se kronprinsen i tætsiddende våddragt

Omkring kl. 17.45 kunne den seje kronprins passere målstregen - tydeligt træt og udmattet, men med overskud til at smile og endda give "high five" til en tilskuer, der rakte armen ud.

Kronprinsen fortalte efterfølgende til den ventende presse, at han havde sat stort pris på de mange tilråb og jubelbrøl, der mødte ham ude på ruten.
Ved målstregen ventede også fru Mary og parrets to ældste børn, prinsesse Isabella og prins Christian, der var ellevilde, da farmand endelig passerede de sidste meter ved Christiansborg.

Fra SE og HØR skal der lyde et stort tillykke med den specielle og flotte bedrift.

Se interview med kronprinsen optaget lige efter at han havde passeret målstregen på BilledBladet.dk lige her

Kronprins Frederik: Kopierer sig selv

Sponsoreret indhold