Nyheder25. september 2008

Kronprins Frederik: Bedste ven er boligfusker

Jeppe Handwerk risikerer bøde for at opgive falske oplysninger til myndighederne
Af af
Frederik og Jeppe har været venner i mange år - i dag er Mary og Birgitte også veninder og ses ofte sammen med deres småbørn
Frederik og Jeppe har været venner i mange år - i dag er Mary og Birgitte også veninder og ses ofte sammen med deres småbørn
 Foto: Jacob Ljørring

Kronprinsens bedste ven, Jeppe Handwerk, har tiltaget sig kongelige manerer og bryder uden at rødme loven.
I hvert fald bor Jeppe Handwerk sammen med sin kone Birgitte i en 205 kvadratmeter stor lejlighed i Gammel Mønt i Københavns indre by, men til folkeregistret har han oplyst, at han bor i en lejlighed i Pilestræde.

Den manøvre er ifølge CPR-loven ulovlig, idet "bopælen er det sted, hvor man regelmæssigt sover .., og hvor man har sine egendele, dvs. der hvor man har sit hjem". Da Jeppe Handwerk overnatter i Gammel Mønt og har sin familie og sine ejendele der, er det hans bopæl. Det er nu op til Københavns Kommune at beslutte, hvilke sanktioner Jeppe Handwerk skal udsættes for, men en overtrædelse af CPR-loven kan straffes med bøde.

Birgitte Handwerk og parrets børn er helt ifølge reglerne tilmeldt på adressen i Gammel Mønt. Jeppe Handwerk forklarer parrets to adresser således:
- Der er ikke noget drama. Hvis det var, at vi var blevet skilt, skulle jeg nok fortælle det. Men det er vi altså ikke. Det er mere teknisk, at vi har fremlejet en lejlighed. Vi har det skønt og dejligt.

- Jeg kan se, at din kone flyttede til lejligheden i Gammel Mønt allerede i 2006?
- Det er utroligt, at ingen har opdaget det før nu. Men det har jo været helt fantastisk, at I alle sammen stod og gloede ved min gamle lejlighed, mens vi holdt fest i den anden. Det har vi sat stor pris på. Vi har faktisk moret os lidt over det.

Flere tilfælde af boligfusk

- Bor I i Gammel Mønt eller hvad?
- Ja, det vil jeg jo mene.
- Hvad med lejligheden i Pilestræde?
- Den har jeg til rådighed.
- Men du bor der ikke?
- Jo, for jeg har jo adresse der.
- Jeg går ud fra, at du sover sammen med din kone?
- Det kan være.
- Det er simpelthen for at holde på lejligheden i Pilestræde, at du er tilmeldt der?
- Det kan jeg ikke sige noget om. Jeg vil holde mig til, at jeg aldrig udtaler mig om mit privatliv.

Handwerks tilfælde af boligfusk er ikke det første i kronprinsens vennekreds. I 2005 kunne SE og HØR afsløre, at lensgreve Bendt Tido Wedells kone, Pernille, trods giftermål og flytning til Jylland beholdt sin københavneradresse, så broderen kunne overtage hendes lejlighed på Østerbro.
Pernille og Bendt Tido Wedell er i dag begge folkeregistertilmeldt på Wedellsborg Gods ved Assens.

Sponsoreret indhold