Nyheder1. november 2022

Kristian Thulesen Dahl afslører: Pia Kjærsgaard voksenmobbede mig

Partistifter Pia Kjærsgaard ville af med Kristian Thulesen Dahl. Sådan siger han selv om Dansk Folkepartis moder, der, med hans ord, stod for en form for voksenmobning
Kristian Thulesen Dahl mener, at Pia Kjærsgaard stod for en form for voksenmobning i Dansk Folkeparti.
Kristian Thulesen Dahl mener, at Pia Kjærsgaard stod for en form for voksenmobning i Dansk Folkeparti.
 Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Da Kristian Thulesen Dahl 29. juni meldte sig ud af Dansk Folkeparti, var det det af en særlig grund.

Det fortæller han til 'Reporterne' på 24syv.

– Man kan sige, at dråben for mig var, da Pia Kjærsgaard bekræftede, at hun tænkte, jeg var en tøsedreng, og altså den her voksenmobning, der ligger i det, siger han til 24syv.

De hårde ord delte Pia Kjærsgaard på Twitter, og senere bekræftede hun, at hun stod ved det: Hun mente, at Kristian Thulesen Dahl var en tøsedreng. For Kristian Thulesen Dahl var det kulminationen på en længere periode, hvor han oplevede, at særligt Pia Kjærsgaard kæmpede for at få ham ud af partiet.

– Hun udførte et aktivt skub, tror jeg, for at få mig til at træffe den beslutning at forlade partiet. Jeg tror, at hun var nået frem til, at hun ikke ønskede mig i Dansk Folkeparti, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han forklarer, at de to partistifteres relation, som går tilbage til inden de sammen stiftede Dansk Folkeparti i 1995, i en årrække var blevet værre og værre, og at uvenskabet altså toppede i foråret og sommeren.

– Det var en proces, der havde varet nogle år, hvor vi var gledet fra hinanden. Jeg havde hele tiden indtrykket af, at det var en fejl, at Pia Kjærsgaard forlod formandsposten tilbage i 2012 – at hun ikke var klar til det, og at hun i virkeligheden hele tiden har ønsket at lede firmaet. I det omfang, man var uenig med hende om, hvordan det skulle ledes, så var der konflikt, fortæller Kristian Thulesen Dahl.

Her peger han blandt andet på de mange læk fra interne møder.

– Jeg tror, det er velkendt i Dansk Folkeparti, hvem der stod for de læk, og det er jo nogle af dem, som prøver at sejle skibet videre nu.

'Reporterne' på 24syv har forsøgt at få en kommentar fra Pia Kjærsgaard. Hun har ikke ønsket at stille op.

Sponsoreret indhold