Nyheder1. september 2021

Kræver vaccine fra i dag: Ellers har du intet job

Hvis læger og sygeplejersker i Grækenland fra onsdag ikke er vaccineret, sendes de på orlov uden løn - 20.000 rammes af kravet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210712-193107-l_59mb.jpg
 Foto: Louisa Gouliamaki/AFP/Ritzau Scanpix

Medarbejdere i den græske sundhedssektor kan fra onsdag ikke længere selv bestemme, om de vil vaccineres mod coronavirus eller ej, hvis de samtidig vil gå på job.

De græske sundhedsmyndigheder vurderer, at omkring 20.000 ansatte, hvilket svarer til cirka 20 procent af alle medarbejdere i sundhedssektoren, fortsat ikke er vaccineret.

Således implementerer den græske regering nye regler, som gør det obligatorisk for alle medarbejdere i sundhedssektoren at blive fuldt vaccineret mod coronavirus.

I Danmark er det derimod frivilligt, om sundhedspersonale ønsker at blive vaccineret. Det bliver dog anbefalet af myndighederne, som også har prioriteret at tilbyde vacciner til sundhedspersonale som en af de første befolkningsgrupper.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210901025044457_1000.jpg
 Foto: Yorgos Karahalis/Ritzau Scanpix

Vaccinemodstandere var søndag samlet i Athen for at demonstrere mod regeringens coronapolitik. Foto: Yorgos Karahalis/Ritzau Scanpix

Statschef: Beskytter alle

Den græskte er allerede vedtaget og vil blive håndhævet fra i dag. Det bekræftede regeringens talsperson, Giannis Oikonomou, på et pressemøde mandag.

Da kravet blev annonceret i midten af juli sagde den græske premierminister, Kyriakos Mitsotakis, at tiltaget skal bidrage til, at landet ikke behøver at lukke ned igen på grund af den enkeltes "attitude".

Og kravet gælder ikke kun læger og sygeplejersker og andre i sundhedssektoren. Siden 16. august har samme krav været gældende for al personale på Grækenlands plejehjem.Ifølge den nye lov vil uvaccinerede sundhedsarbejdere vil tvunget på orlov uden løn, indtil de får deres stik.

Sponsoreret indhold