Nyheder11. februar 2018

"Korpset"-deltager fik frygtelig besked juleaften: Du har HIV

Rasmus Nielsen begyndte at få det dårligt, da han var på bryllupsrejse med sin kone
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/korpset.jpg
 Foto: TV2

I TV2-programmet "Korpset - gjort af det rette stof" skal en række deltagere gennem fysiske og psykiske prøver, som tildigere jægersoldater udsætter dem for.

Heriblandt er 38-årige Rasmus Nielsen, der i mange år har levet med en sygdom, som kun de helt nærmeste kendte til.

Men nu er Rasmus klar til at fortælle sin historie og håber på, at det kan nedbryde nogle af fordommene. Det skriver TV2.

For fire år siden fik Rasmus Nielsen konstateret HIV. Han fik den voldsomme besked juleaften 2013.

- Jeg har i et par år skulle bearbejde det her i mit hoved, så for mig er det også en del af udviklingen at lægge mine kort på bordet, for det er en del af mig. Når man har stået med den ene fod i graven, så ændrer man sig, fortæller Rasmus til TV2.

Fik det dårligt på bryllupsrejse
I påsken 2012 mødte Rasmus sit livs kærlighed, som han i dag er gift og har to børn med.

Parret var så forelskede i hinanden, at allerede i december samme år faldt Rasmus på knæ og hans kone sagde "ja".

I september 2013 blev de gift, og efterfølgende tog de på bryllupsrejse.

- Jeg havde tabt mig en del op til brylluppet, men jeg troede bare, at det var fordi, jeg havde trænet meget. Men senere viste det sig jo så, at det var HIV-virussen, der spiste mig, fortæller Rasmus til TV2.

På bryllupsrejsen blev Rasmus tilset af læger, som troede, at han havde fet lungebetændelse, og at det ville gå over igen.

Men det gik ikke væk, men blev blot endnu værre de efterfølgende måneder, hvor Rasmus blev undersøgt igen og igen, men ingen læger kom frem til et resultat.

18. december 2013 var Rasmus så dårlig, at han ikke turde lægge sig til at sove i frygt for, at han aldrig ville vågne igen.

Derfor blev den dengang 34-årige Rasmus indlagt på hospitalet, og der sagde de, at det var på høje tid, at han kom.

Troede, jeg skulle dø
Efter nogle dage havde de stadig ikke fundet ud af, hvad der var galt med Rasmus, men så skete der noget.

- Der var en sygeplejerske, der begyndte at stille mig en masse spørgsmål, og så foreslog hun, at jeg fik taget en HIV-test. En time efter, jeg havde fået taget testen, kom sygeplejersken tilbage med to læger, og så vidste jeg godt, hvad det betød, fortæller Rasmus.

Rasmus blev ført ind på en anden stue, og lægerne lukkede døren og fortalte Rasmus, at han har HIV.

- Det hele faldt bare ned over hovedet på mig. Jeg troede, at jeg skulle dø af det, fortæller han.

Men Rasmus skulle ikke dø. Han lever et helt normalt liv med sin kone og sine to børn, og ingen af dem er smittet med HIV.

Han kom i behandling juleaften 2013, og han skal spise en pille hver dag resten af sit liv, så sygdommen ikke udvikler sig, og så han ikke smitter andre.

Lægerne vurderer, at den 38-årige far er formentlig blevet smittet mellem 2003 og 2005, da sygdommen er omkring otte år om at udvikle sig fra HIV til AIDS.

I den periode levede Rasmus et mere frit liv, da han var single, ejede et diskotek og et træningscenter. Her mødte han en del kvinder, men han ved ikke, hvem af de kvinder, der har smittet ham.

I dag arbejder Rasmus Nielsen som selvstændig. Han holder foredrag om HIV og arrangerer OCR-løb, der er en form for forhindringsløb.

Sponsoreret indhold