Nyheder15. november 2021

Konspirationsteoretiker dømt for ærekrænkelse om skoleskyderi

Alex Jones, grundlægger af det højreorienterede medie Infowars, påstod, at skolemassakre på børn var løgn
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/21277448665457-1920x1966we.jpg
 (Foto: Zz/AP/Ritzau Scanpix)

En domstol i delstaten Connecticut i USA har mandag fundet den kendte konspirationsteoretiker Alex Jones, der er stifter af netmediet Infowars, skyldig i ærekrænkelse.

Det skriver New York Times.

Det er familier til ofrene i et skoleskyderi på Sandy Hook Elementary School for ni år siden, der havde lagt sag an mod Jones.

20 børn i alderen 6-7 år og seks ansatte på skolen blev dræbt, da en 20-årig gerningsmand i december 2012 angreb skolen.

Igennem flere år påstod Alex Jones, at skoleskyderiet var et komplot fra regeringens side, fordi den ønskede at konfiskere amerikanernes våben.

Han påstod, at de sørgende familier var "skuespillere", som var en del af komplottet, og at hele massakren var "fabrikeret" af våbenmodstandere og massemedier.

Disse påstande udbredte han via sit nyhedsmedie Infowars, som han var med til at stifte, og hvor han i mange år har lavet podcasten "The Alex Jones Show".

Både hans talkshow og resten af Infowars er bandlyst fra store platforme som YouTube og Twitter.

Familierne til de dræbte havde lagt sag an mod Alex Jones på grund af hans udtalelser, der også har betydet, at de er blevet chikaneret og forfulgt af hans lyttere og tilhængere.

De efterladte til Sandy Hook-ofrene mener desuden, at Alex Jones har tjent penge på at sprede sine opsigtsvækkende løgne.

Det har Alex Jones afvist, men har i årevis ikke kunnet fremlægge beviser, der kunne styrke hans påstande, skriver New York Times.

Han har ikke erkendt nogen skyld i sagen. Men domstolen i Connecticut afgjorde mandag, at fordi han ikke har udleveret de dokumenter, som domstolen har bedt om, er han fundet skyldig i anklagerne.

Han har på det seneste forsvaret sig med, at han har lidt af en psykose.

Det er endnu ikke afgjort, hvor meget Alex Jones skal betale familierne i erstatning.

Der er anlagt sag mod ham både i Connecticut, hvor Sandy Hook-skolen ligger, og i Texas, hvor der er faldet dom i tre lignende sager mod Jones.

I begge delstater vil størrelsen på erstatningerne blive afgjort engang i 2022, skriver avisen.

Sponsoreret indhold