Nyheder28. marts 2014

Kongen af Danmark

Ny dansk dramaserie om kongehuset på vej med store skuespillere
Den kongelige familie i serien ligner ikke helt den, vi kender fra dagens Danmark
Den kongelige familie i serien ligner ikke helt den, vi kender fra dagens Danmark
 Foto: Wazawi Entertainment

Det danske kongehus skal danne ramme om en ny spændende TV-serie, hvor prominente navne som Ulf Piilgaard, Jesper Lohmann og Søren Pilmark optræder.

I hovedrollen er det Jens Sætter-Lassen, som spiller den 24 årige prins Erik, der bliver konge af Danmark, da hans far dør. To år tidligere er Eriks bror - den retmæssige arving til tronen, kronprins Christian - omkommet i en bilulykke.

LÆS OGSÅ: Ulf Pilgaard havde tvangstanker

Så der er lagt op til et dansk drama af høj klasse, hvor kongefamilien (eller resterne af den) er i dyb sorg og krise, alt imens Erik skal leve op til rollen som Konge af Danmark.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/cb5a9b7450ba4e398bf5de469a610baa.jpg


(Prins Erik skal tackle de nye udfordringer som konge, men han finder også kærligheden. Foto: Wazawi Entertainment)

Men tro nu ikke, at serien handler om virkelighedens danske Kongehus - for det gør den ikke. Kongen af Danmark er fiktiv og handler om en nydigtet kongefamilie i den tid vi lever i, som selvfølgelig har visse paraleller til den rigtige.

LÆS OGSÅ: Se Mary pakke rygsække

Når det er sagt, har selveste Dronning Margrethe efter sigende godkendt manuskriptet - ligesom kongehuset har været hjælpsomme og udlånt uniformer og elefantordenen, som manuskriptforfatteren fortæller, at han "sov på, fordi han var bange for, at den skulle blive stjålet".

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe i økonomiske vanskeligheder

På rollelisten er også Solbjerg Højfeldt (kendt fra Taxa og diverse spillefilm), som spiller Eriks mor og Danmarks dronning Victoria, samt Neel Rønholt (kendt fra Badehotellet), som spiller Eriks lillesøster prinsesse Louise.

LÆS OGSÅ: Neel Rønholt - Sådan vil jeg forføres

Det bliver dk4, som skal sende den kongelige dramaserie, der i første omgang kommer til at være på hele 24 afsnit. Optagelserne af serien begynder snart, og det forventes, at Kongen af Danmark bliver sendt i 2016.

Sponsoreret indhold