Kongelige17. april 2018

Tivoli-Clubben: Vi håber, at Joachim tager sin fars plads

Humørforsamlingen Tivoli-Clubben erstatter deres afdøde æresmedlem prins Henrik med en ny prins - prins Joachim.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prins_joachim_0.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Prins Joachim har nogle store, farverige sko at udfylde, når han senere på året skal deltage i sit første møde i Tivoli-Clubben af 1868.

Her har han nemlig – på prøve – fået den plads, som prinsens nyligt afdøde far havde passet i årevis til stor glæde for de mange entertainere og spasmagere i den spraglede forsamling.

Klubben mødes normalt et par gange om året, men i år er forårsmødet aflyst for at ære prins Henrik.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins_henrik_0.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

I 28 år nød prins Henrik i fulde drag sit æremedlemskab af Tivoli-Clubben. (Foto: Claus Poulsen)

– Til alt held og lykke har hans kongelige højhed prins Joachim givet tilsagn om at komme til stede i Tivoli-Clubben til vores julemøde, og hvis han finder sig godt tilpas i vort ærværdige selskab, kan vi håbe på, at han vil efterfølge vor tidligere humørkonge i vor ærværdige club, skriver forsamlingens humørdiktator Flemming Krøll i en besked til medlemmerne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins_henrik_01.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Klubben dikteres af revykongen Flemming Krøll, der glæder sig over den kongelige interesse for humørforeningen. (Foto: Claus Poulsen)

Ingen stivstikker

– Nu håber vi på, at han vil tage sin fars plads som en slags hædersgæst og komme hvert år til sommer, siger Flemming Krøll til SE og HØR.

Prins Henrik havde ifølge humørdiktatoren delt flittigt ud af humor, vid og glæde, når klubben mødtes i Tivolis Grøften, i løbet af de 28 år prinsen nåede at være æresmedlem.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins-joachim1.jpg
 Foto: Dan Mariegaard
En lille spøg er ikke noget, prins Joachim er for fin til. Her gik åbningen af en udstilling på Danmarks Tekniske Museum "galt". (Foto: Dan Mariegaard)

Om 48-årige Joachim får lyst til at overtage faderens plads, vil tiden vise. Men i klubben kan han få en oplagt mulighed for at vise en side af sin personlighed, som han mener bliver glemt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins_joachim_03.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Det er en festlig prins, der skal more sig med revykunstnere, musikere og komikere i den gamle klub. (Foto: Dan Mariegaard)

– Der har jeg fået et ry for at være en stivstikker, sagde Joachim i TV2-programmet ”Den anden prins”, hvor han dog forsikrede, at han ”ikke er, som I tror”.

Læs mere om kongehuset i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold