Kongelige1. december 2017

Skrig og skrål: Sveriges prins Gabriel er blevet døbt

En grædende prins Gabriel, prins Carl Philip og prinsesse Sofias yngste søn, er netop blevet døbt i Drottningholms slotskirke i Stockholm
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/3.04107643.jpg
 Foto: All Over Press

December blev skudt festligt i gang i det svenske kongehus. Prins Gabriel, prins Carl Philip og prinsesse Sofias yngste søn fra 31. august i år, blev nemlig døbt i Drottningholms slotskirke i Stockholm.

Blandt gæsterne var blandt andet kong Carl Gustaf, dronning Sylvia, kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prinsesse Madeleine og hendes mand Chris O'Neill. Danmark var repræsenteret ved ambassadør Ove Ullerup.

Da den lille prins Gabriel skulle døbes, overrakte hans mor ham - som den svenske tradition foreskriver det - til biskop Anders Wejryd. Men det var den lille prins ikke tilfreds med, og hans gråd rungede gennem Drottningholms slotskirke under hele ceremonien.

Tårerne stoppede først med at pible, da han kom tilbage i sin moders favn.

Prinsens fulde navn bliver Gabriel Carl Walther, hertug af Dalarna.

Artiklen fortsætter under billedet.

Prins Gabriel fik vand i håret over en julepyntet døbefont i Drottningsholms slotskirke.

Carl Philip har tidligere afsløret, det er noget kaotisk med to småbørn. Parret har i forvejen Alexander på et.

De nybagte tobørnsforældre fortæller om en kaotisk tid i deres hjem 'Villa Solbacken'. Og de lægger ikke skjul på, at deres hverdag er præget af søvnløse nætter og bleskift. - Det er kaos. Vi spiser aftensmad meget sent. Det er noget anderledes med to børn i stedet for et, siger prins Carl Philip. Og Sofia supplerer. - Vi forsøger at skabe så meget familietid som muligt om aftenen og prøver at få nogle rutiner på plads. Men spørg mig igen, når der er gået nogle få måneder. Lige nu enten sover eller spiser Gabriel det meste af tiden, men vi ser da glimt af, at det er hårdere med to børn. Men der er også dobbelt så meget kærlighed, siger Sofia til Kupé. Det royale par har i et par år drevet en stiftelse som arbejder med læse- og skriveproblemer. Både prins Carl Philip og hans far Carl Gustav er ordblinde, og også kronprinsesse Victoria har det ikke helt nemt med at sætte bogstaver sammen. Over for Kupé forklarer prinsesse Sofia, at deres arbejde i stiftelsen omhandler problemstillinger og bekymringer de selv har som forældre. - Vi bekymrer os om de samme ting, som alle andre forældre gør. Det gælder eksempelvis mobning og det at føle sig holdt uden for. Vi ønsker for vores børn, at de skal finde deres rette plads i livet, hvor de føler sig trygge, og som forældre vil vi gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe dem på vej, siger Sofia. Artiklen fortsætter under billedet.
Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist, som hun hed dengang, mødtes gennem fælles venner, og hun beskriver det selv som "kærlighed ved første blik". De begyndte at date i 2009, men prinsens udkårne fik ikke en varm modtagelse i den svenske presse.

Hellqvist havde nemlig været finalist i "Paradise Hotel" i 2005, og mange mente, at det ikke ligefrem var prinsessemateriale. Men da parret endelig fik hinanden under et stort anlagt bryllup i juni 2015, så det ud til at folkestemningen var vendt til det mere positive.

Se billeder fra dåben i galleriet:

Prins Gabriels barnedåb 1. december 2017

Sponsoreret indhold