Kongelige31. august 2018

Så kær er han: Svenske prins Gabriel fylder et år

Prins Gabriel, prins Carl Philip og prinsesse Sofias yngste søn, fylder i dag et år, og i den anledning har det svenske kongehus offentliggjort en række søde billeder af den lille prins
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/7.09165558.jpg
 Foto: All Over Press

Et barns første fødselsdag er altid noget helt specielt - og i dag, den 31. august 2018, kan Sveriges prins Gabriel, prins Carl Philip og prinsesse Sofias yngste søn, fejre et-års fødselsdag.

Det fejrer det svenske kongehus ved at offentliggøre en række skønne billeder af den lille fødselar.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Tillykke, elskede Gabriel. I et år har du spredt glæde til os og storebror, skriver det svenske prinspar på deres officielle Instagram-profil.

Prins Carl Philip, 39, og prinsesse Sofia, 33, har tidligere fortalt om, hvor kaotisk det er at være forældre til to små børn. Udover Gabriel på et år har de også sønnen Alexander på to år.

Tilbage i november fortalte parret om en kaotisk tid i deres hjem 'Villa Solbacken'. Og de lagde ikke skjul på, at deres hverdag var præget af søvnløse nætter og bleskift. - Det er kaos. Vi spiser aftensmad meget sent. Det er noget anderledes med to børn i stedet for et, sagde prins Carl Philip dengang til magasinet Kupé, der er en pendant til det danske magasin Ud & Se.
Og Sofia supplerede: - Vi forsøger at skabe så meget familietid som muligt om aftenen og prøver at få nogle rutiner på plads. Men spørg mig igen, når der er gået nogle få måneder. Lige nu enten sover eller spiser Gabriel det meste af tiden, men vi ser da glimt af, at det er hårdere med to børn. Men der er også dobbelt så meget kærlighed, sagde Sofia til Kupé. Det royale par har i et par år drevet en stiftelse som arbejder med læse- og skriveproblemer. Både prins Carl Philip og hans far Carl Gustav er ordblinde, og også kronprinsesse Victoria har det ikke helt nemt med at sætte bogstaver sammen. Over for Kupé forklarede prinsesse Sofia, at deres arbejde i stiftelsen omhandlede problemstillinger og bekymringer de selv havde som forældre. - Vi bekymrer os om de samme ting, som alle andre forældre gør. Det gælder eksempelvis mobning og det at føle sig holdt uden for. Vi ønsker for vores børn, at de skal finde deres rette plads i livet, hvor de føler sig trygge, og som forældre vil vi gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe dem på vej, sagde Sofia.

Sponsoreret indhold