Kongelige18. december 2017

Sød video: Prinsesse Victoria og familien i ren jule-idyl

Der er snedækket landskab og ild i pejsen, når det svenske kronprinspar fejrer jul
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/3.04107768.jpg
 Foto: All Over Press

Mens vinteren aldrig har fået helt fat i Danmark, ser det anderledes hvidt ud hos vores naboer i Sverige. Det fremgår tydeligt af den julevideo, som det svenske kongehus har uploadet på sin Instagram.

Find den perfekte julegave her.

I videoen går kronprinsesse Victoria, 40, prins Daniel, 44, og deres børn Estelle på fem og Oscar på et amok i jul.

Først pynter de juletræ, dernæst kælker de, så står den på sneboldkamp, og hele jule-seancen slutter med julebag og brætspil foran kaminen på Haga Slott i Stockholm.

Artiklen fortsætter under videoen.

VIDEO: Se hele kronprinsesse-familiens julehilsen i videoen nederst på siden.

I år den 14. juli fyldte kronprinsesse Victoria 40 år.

Kronprinsesse Victoria har kæmpet for at finde sin vej. Hun fik livsmodet tilbage efter et ophold i USA.

- Tak til det svenske folk, for at I har givet mig min prins. At have jeres støtte betyder alt.

Begejstringen ville ingen ende tage, da nygifte kronprinsesse Victoria trådte ud på balkonen sammen med prins Daniel for at modtage svenskernes lykønskninger.

Gennem ni år havde de to dannet par, og 19. juni 2010 fik de endelig hinanden ved en stor bryllupsfest i Stockholm.

Siden er børnene, prinsesse Estelle og prins Oscar, kommet til, og familien på Haga Slott nyder stor respekt i den svenske befolkning.

VIDEO: Se hele kronprinsesse-familiens julehilsen i videoen nederst på siden.

Men vejen derhen har ikke altid været let for kronprinsesse Victoria, som fyldte 40 år 14. juli.

Om nogen har hun mærket, hvor belastende pressens søgelys kan være - især når livet slår knuder.

Det fik offentligheden bevis for i 1997, hvor en mager og trist kronprinsesse deltog i den store Nobelprisfest. Victoria var ramt af en spiseforstyrrelse, og billederne af den unge kvinde med de alt for fremstående skuldre og tydelige kindben gik verden rundt.

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia handlede resolut og sørgede for, at datteren kom i behandling i USA, hvor hun samtidig kunne fortsætte sine studier i statskundskab på Yale.

Da hun to år senere vendte tilbage, var det med fornyet mod på at fortsætte sin oplæring i fremtiden. For en kommende dronning skal foruden universitetsstudier indføres i diplomatiet. Derfor en række job i den svenske udenrigstjeneste, blandt andet på ambassaden i Washington.

Daniel Westling lærte hun kende i fitnesscentret Master Training, hvor han blev hendes personlige træner. Den dengang 28-årige er søn af en jævn familie i Ockelbo, hvilket efter sigende langt fra faldt i kongeparrets smag.

Men Daniel viste sig som den rigtige for kronprinsessen, som tålmodigt gav ham tid til at forberede sig på livet som prinsgemal.

VIDEO: Se hele kronprinsesse-familiens julehilsen i videoen nederst på siden.

I 2009 blev forlovelsen deklareret, og hvis svenskerne syntes, at de havde ventet længe, så fik de fuld valuta for pengene. Bryllupsdagen blev et sandt triumftog gennem Stockholm, og gommens tale til bruden blev udnævnt til intet mindre end verdens bedste bryllupstale.

Forholdet mellem det svenske og danske kongehus er tæt, og det blev bekræftet i slutningen af maj, da de to tronarvinger, kronprinsesse Victoria og kronprins Frederik, var sammen om et dansk erhvervsfremstød i Sverige.

- Jeg føler mig faktisk som en halvbror for hende engang imellem. Hun er relativt nygift med en ny familie. Og det glæder mig så meget desto mere at se hende blomstre og være så tæt på lykkelig, sagde kronprinsen efterfølgende i et interview med DR.

Se hele kronprinsesse-familiens julehilsen i videoen:

Sponsoreret indhold