Kongelige5. november 2017

Prinsesse Marie glemt af familien: Ude i kulden

Der er ikke mange rosende ord fra kongefamilien til prins Joachims hustru, prinsesse Marie.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prinsesse-marie.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Som prinsesse har 41-årige Marie de sidste ni år vist sit store engagement på vegne af den danske kongefamilie.

Men fra familiens side har der ikke været nær den samme hengivenhed over for prins Joachims anden hustru.

For mens dronning Margrethe gerne roser sin ene svigerdatter Mary, som ifølge dronningen ”kan noget, som jeg slet ikke ville have kunnet i hendes alder”, er dronningen mere afdæmpet, når det gælder prinsesse Marie, der ikke har fået ros i samme omfang offentligt.

– Margrethe har valgt mere side, end hun behøver at gøre, og det viser kølighed, har forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen da også bemærket.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prinsesse-marie-dronning-margrethe-og-kronprinsesse-mary.jpg
 Foto: Claus Poulsen
Der har aldrig været tvivl om, at dronning Margrethe er glad for den måde, kronprinsesse Mary arbejder på. Men roserne til prinsesse Marie udebliver. (Foto: Claus Poulsen)

Prinsesse Marie glemt i bog

Også en anden gren af familien fra Amalienborg har svært ved at udtrykke glæde ved Maries ti år i Danmark. I kronprins Frederiks portrætbog ”Under bjælken” bliver broderens kone slet ikke nævnt.

Og mens Marie i sin første tid i Danmark ofte blev set sammen med sin fire år ældre svigerinde, er det tilsyneladende slut med at hygge sig med Mary – til trods for at de to sagtens kunne have masser at snakke om med deres fælles skæbner som tilflyttere i Danmark, mødre til jævnaldrende børn og som gift ind i den kongelige familie.

De to brunetter er ellers kommet nærmere hinanden rent geografisk, efter at Joachim, Marie og børnene rykkede fra Møgeltønder til København og nu bor kun få kilometer fra hinanden.

https://imgix.seoghoer.dk/kongefamilie-til-landskamp.jpg
 Foto: Dan Mariegaard
Det har tidligere været fremme, at der er kold luft mellem Frederik og Joachim – og at det går ud over hele familien. Til den seneste landskamp i Parken ankom brødrene hver for sig og satte sig da også langt fra hinanden – med DBU-direktør Claus Bretton-Meyer mellem familierne. (Foto: Dan Mariegaard)

Prinsesse Marie holdt sig væk

Ifølge kongehusets officielle kalender har Marie i år deltaget i ni arrangementer sammen med andre kongelige end lige hendes egen mand, såsom nytårskur og Folketingets åbning.

Men når der står familiehygge på menuen, er Marie sjældent med. I sommerferien var Joachim og fruen taget på solferie, mens resten af familien mødtes i Gråsten. Og for bare et par uger siden glimrede Marie ved sit fravær i Parken til fodboldlandskampen mellem Danmark og Irland.

Her var prins Joachim og prins Felix ellers taget af sted, og de sad på samme række som Mary, Frederik og prins Christian. Men familieudflugt sammen med Frederik og Mary var altså ikke noget, der tiltrak prinsesse Marie på den kolde novemberaften.

Læs mere om den danske kongefamilie i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold