Kongelige31. marts 2018

Prins tog til fest uden at få lov – det koster ham nu 350.000 kroner

En belgisk prins er endt i noget af et stormvejr, efter at han tog til en kinesisk jubilæumsfest uden at få tilladelse fra den belgiske regering. Prinsen har således fået frataget 15 procent af sin apanage i år, hvilket svarer til næsten 350.000 kroner
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prins_laurent.jpg
 (Foto: All Over Press)

Det er altid en god idé at få grønt lys og tilladelse, inden at man hopper i sit fineste puds og tager til fest.

Det gælder særligt de unge mennesker – og det gælder tilsyneladende også prinser.

Desværre havde sidstnævnte – en prins fra Belgien – ikke fået tilladelse, før at han fandt jakkesættet frem og tog til en kinesisk jubilæumsfest.

Det kommer nu til at koste ham dyrt – nærmere bestemt 350.000 kroner.

Det skriver BBC.

Den belgiske prins Laurents deltagelse i festen på den kinesiske ambassade i Bruxelles faldt ikke i god jord hos den belgiske regering, der ikke havde givet sin tilladelse. Regeringen havde ellers oplyst den 54-årige festprins om, at han skulle søge tilladelse fra udenrigsministeriet, før han i embedes medfør deltog i aktiviteter.

Og det havde prins Laurent altså ikke lige fået gjort, før at han sidste år valgte at deltage i den kinesiske jubilæumsfest på ambassaden. Her havde han taget sin officielle uniform på – og han tog også et billede af sig selv under festlighederne, som han delte på de sociale medier.

Det er parlamentsmedlemmer i Belgien, der har stemt om, hvordan prinsen skulle straffes. Og her er man altså kommet frem til, at han skal have frataget 15 procent af sin apanage i år, hvilket svarer til næsten 350.000 kroner.

Prinsen har forsøgt at rette op på sin brøler ved at skrive et følelsesladet brev til parlamentet.

Her forsøgte han at overbevise regeringen om, at han som royal ikke er i stand til selv at arbejde, og at han derfor har behov for hele sin apanage.

Det hjalp dog ikke. Parlamentet har således fastslået, at han mister de 15 procent i apanage i år.

Sponsoreret indhold