Kongelige28. januar 2019

Efter ulykke: Prins Philip sender dybfølt undskyldning til kvæstet kvinde

- Jeg er meget brødebetynget, lyder det blandt andet fra prinsen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/rexfeatures_8965996q.jpg
 Foto: MEGA

Tidligere på måneden var 97-årige prins Philip involveret i et biluheld, hvor to kvinder kom til skade.

Efterfølgende trådte den ene kvinde, der brækkede sit håndled, frem og fortalte, at hun var meget skuffet over hverken at have modtaget blomster eller undskyldning fra det britiske kongehus.

Og det virker til, at kvindens opsang har båret frugt: Hun har nemlig modtaget et brev fra prins Philip. Det fortæller Emma Fairweather, som kvinden hedder, til Sunday Mirror.

- Kære fru Fairweather. Jeg vil gerne lade dig vide, hvor dybt ked af det jeg er, over min del i ulykken ved krydset ved Babingley, lyder det i brevet fra prins Philip.

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega341651_005_copy.jpg
 Foto: MEGA

46-årige Emma Fairweather sad på passagersædet af den Kia, der den 17. januar kolliderede med prins Philips Land Rover. Foto: MEGA

- Jeg har været ved det kryds mange gange, og jeg kender godt til mængden af trafik, der bruger den hovedvej, lyder det yderligere fra dronning Elizabeths mand.

I brevet forklarer den aldrende prins yderligere, at "solen skinnede lavt over hovedvejen", og at "under normale omstændigheder ville jeg ikke have problemer med at se trafik komme fra Dersingham-retningen, men jeg kan kun forestille mig, at det ikke lykkes mig at se bilen komme kørende, og jeg er meget brødebetynget over konsekvenserne".

Den forkaring stemmer dog ikke helt overens med Emma Fairweathers udlægning af sagen. Hun har tidligere forklaret over for Sunday Mirror:

- Åbenbart sagde prins Philip til et vidne, at han blev blændet af solen, men jeg kan slet ikke se, hvordan det kan være sandt, da det var overskyet, fortalte hun dengang.

I brevet fortsætter prins Philip med at beklage:

- Jeg var noget rystet efter ulykken, men jeg var meget lettet over, at ingen af jer kom alvorligt til skade, skriver han og henviser til den 28-årige chauffør, der fik nogle skrammer på knæet og hendes ni måneder gamle baby på bagsædet, der heldigvis var uskadt.

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/ulykkesstedet.jpg
 (Foto: MEGA)

Det var i et T-kryds nær Sandringham House, prins Philip forudlykkede i sin Land Rover. Foto: MEGA

Prinsen forklarer også, hvorfor han forlod ulykkesstedet så hurtigt og dermed ikke fik talt med passagererne i den bil, han kørte ind i.

- Da der begyndte at samle sig en menneskemængde, blev jeg rådet til at tage tilbage til Sandringham House af en lokal politibetjent, lyder det i brevet.

- Siden da har jeg erfaret, at du brækkede din arm. Jeg er virkelig ked af, at du er kommet til skade, lyder det fra den angrende prins.

Brevet afsluttes med, at prins ønsker Emme Fairweather en "hurtig rekonvalescens fra en meget ulykkelig oplevelse".

- De bedste hilsner, Philip, afsluttes brevet.

Sponsoreret indhold