Kongelige8. august 2018

Prins Nikolai: Nyt liv – nye lokker

Prins Nikolai er lige startet på Hærens Sergentskole i Varde. Det har fået konsekvenser for hans oprindeligt lange og krøllede lokker.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prins_nikolai_2_1.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Modelprinsen Nikolai er just startet på sergentskole i Varde, og de første par dage i militæret har ikke skræmt prinsen.

– Jeg har kun været der i en halv uges tid, og det kører, og alt er, som det skal være, afslørede Nikolai, da SE og HØR mødte ham til Copenhagen Historic Grand Prix i København for nylig, hvor han vanen tro var med sine brødre for at heppe på far Joachim.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/prins_felix_nikolai_henrik.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Både Nikolai, Felix og Henrik var i trøjer, der viste, at de støttede Cortina Racing, som er prins Joachims team. (Foto: Dan Mariegaard)

Den 18-årige prins ville dog ikke fortælle alt for meget om træningen i Varde.

– Det har været tilpas – som man forventer, det skal være.

Den kommende sergent har de seneste år boet på kostskolen Herlufsholm i Næstved, så det udeboende kaserneliv er intet nyt.

– Jeg kendte to-tre stykker i forvejen. Det er meget godt lige at have nogen, man kan følges med første dag, men man lærer jo også hurtigt andre at kende, fortalte teenageren.

Hygiejnisk klip

De krøllede lokker har fået lov at blive, men der er røget nogle centimeter.

Det er endnu uvist, om prinsen skal have den traditionelle ”armycut”.

– Jeg må lige se på, om det bliver aktuelt. Det ved jeg ikke endnu, lyder det fra prinsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/hh_prins_nikolai_5.jpg
 (Foto: Hærens Sergentskole)

(Foto: Hærens Sergentskole)

Ifølge major Henrik Frick Kirkegaard, der er med til at uddanne prinsen, er der flere grunde til ikke at have langt hår som officer:

– Han har ladet sig klippe, inden han mødte her. Som officer og befalingsmand skal man se præsentabel ud og være velsoigneret – herunder hører, at man er barberet og ikke har langt hår.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins_nikolai_2_0.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Det er vigtigt, at man som officer fremstår præsentabel – den del beviste prins Nikolai allerede ved sin 18-års fødselsdag sidste år i august, at han nemt består. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Der er også noget sikkerhed i det. Når vi er på forhindringsbane eller har med våben at gøre, dur det ikke, at håret kommer i klemme, fortæller majoren, der ofte har set, at de unge mænd trimmer toppen helt ned, når de har fået soldaterlivet ind under huden.

– Der er også noget felthygiejne i det, for når de først har gået med hjelm i flere dage og sover ude og så videre – så bliver de trætte af det lange hår. Så klipper de det af helt af sig selv, siger major Kirkegaard.

Sponsoreret indhold