Kongelige5. juni 2017

Prins Joachim: På arbejde for sine børns fremtid

– Alvoren er gået op for prins Joachim. Og det bliver navnlig alvorligt for hans børn, for de skal uddanne sig og ud at arbejde, siger kongehusekspert Søren Jakobsen.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prins-joachim2_28.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Det er et helt nyt gear, prins Joachim har fundet i sit officielle arbejde for kongehuset på det seneste.

Siden nytår har den 47-årige bilentusiast skruet op for antallet af snore at klippe over og museumsåbninger at kaste glans over.

Faktisk har prins Joachim i løbet af årets første fem måneder haft et arbejdspres, der er dobbelt så hårdt, som det har været de seneste år, kan man læse i hans officielle kalender.

Arbejdsiveren bliver ikke mindre imponerende af, at faderen til fire også har fået et job i forsvaret, som er blevet vurderet til at tage i omegnen af 20 timer af prinsens tid hver uge.

Den nye arbejdsiver gavner den knoklende prins og hans familie på flere punkter. For dels viser prins Joachim, at Danmark får noget for de 3,5 millioner kroner, som han modtager i apanage årligt. Dels hjælper han sine børn på vej i en fremtid, hvor de skal tjene deres egne penge.

– Alvoren er gået op for prins Joachim. Og det bliver navnlig alvorligt for hans børn, for de skal uddanne sig og ud at arbejde. De skal nok blive hjulpet, fordi kongehuset har et stort netværk, og via denne arbejdsindsats styrker han sit eget netværk. Så han hjælper også indirekte sine børn, siger forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen.

Til gengæld må prinsesse Athena, prins Henrik, prins Felix og prins Nikolai så finde sig i, at far er mindre hjemme.

Læs mere om det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold