Kongelige26. december 2017

Prins Joachim om skilsmissen: - Hvad var jeg overhovedet værd som menneske?

Prins Joachim åbner for første gang op om sin skilsmisse og sit private liv i en ny TV 2-dokumentar, der bliver vist 27. december. Her fortæller prinsen blandt andet om den svære tid, han stod i, da han i 2004 lod sig separere og siden skille fra Alexandra
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/3_14.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

I september 2004 kom kongehuset med en udmelding, der sendte chokbølger gennem det danske folk.

For første gang i mere end 100 år var der en skilsmisse på vej i den royale institution: Den dengang 35-årige prins Joachim bekendtgjorde således, at han lod sig separere fra sin hustru, daværende prinsesse Alexandra.

Planen var, at de efter separationen ville lade sig skille.

Dengang var prinsen selv smertelig bevidst om, at skilsmissen ville få stor betydning både for ham selv og resten af den kongelige familie.

Det fortæller prins Joachim i en ny og ærlig dokumentar – ”Den anden prins” – der vises på TV 2 den 27. december.

- Jeg stillede mig selv en masse spørgsmål i forbindelse med min skilsmisse og selvfølgelig også, hvad konsekvenser er og bliver, og hvad prisen var for den. Ikke bare for én selv og familien, men for institutionen og for hele den samlingskraft og kontinuitet som en kongelig familie repræsenterer for sit land, siger han iføge TV 2 i TV-dokumentaren og tilføjer:

- Det var ikke sjovt, og jeg prøvede måske også at se, hvad jeg havde gjort rigtigt. Hvad er jeg som menneske, hvad er jeg overhovedet værd som menneske?

Skilsmissen var en hård periode for prinsen, der med egne ord søgte støtte og råd hos nogle få, nære venner:

- Jeg havde i den mørkeste periode dengang ganske få nære venner, og så stykkede jeg langsomt en verden sammen med deres hjælp, støtte og råd eller venlige tid og lyst til at høre på mig øse ud ad det hele. Det tog mig et par år at begynde at se lidt lysere på tilværelsen, fortæller prinsen i dokumentaren ifølge TV 2.

I dokumentaren vil den i dag 48-årige prins og far til fire forsøge at ændre det image, der er af ham i offentligheden. Han er ikke så arrogant, som folk mener og tror, fortæller han i dokumentaren, hvor man får indblik i prinsens inderste tanker og meninger.

- Jeg er, som jeg er er. Jeg er ikke, som I tror eller hører og i nogle tilfælde ønsker, jeg skal være. Jeg er et menneske af kød og blod, lyder det fra prins Joachim i "Den anden prins" og tilføjer:

- Jeg er en følsom person. Jeg er også en person, som har lært at holde en vis fremtoning, uanset om det er i store officielle begivenheder, eller om det er helt nede som privatperson, der går hen ad gaden. Der har jeg fået et ry for at være en stivstikker, det har ført til, at så er jeg automatisk arrogant, forklarer prinsen i "Den anden prins", der bliver sendt på TV 2 den 27. december.

Sponsoreret indhold