Kongelige23. august 2017

Prins Joachim helt privat: Sådan er vores hverdag

Prins Joachim fortæller åbent om sin hverdag – lige fra at smøre madpakker til lange arbejdsdage.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prins-joachim2_28.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Der er både en forside og en bagside ved at være kongelig. På den ene side ligner det et glansbillede, på den anden side ligger der også hårdt arbejde bag det hele.

Det slår prins Joachim fast i et åbent og ærligt interview med bladet [et cetera] magazine, hvor han fortæller om det hele.

– Vi hæger om vores privatliv og vores egne private fysiske rammer for at kunne have det helt privat. Er det en del af mystikken? Det må modtageren bestemme, men det mener jeg ikke, det er, siger prinsen.

– Vi har en privatsfære, som man ikke behøver at kende. Dér lever vi meget privat. Tidligt op, koge havregrød til ungerne, smøre madpakker, af sted til skole, og så begynder dagen derefter, siger Joachim til bladet og fortæller videre, at hverdagen kan være forskellig, men at der er meget at se til.

– Det kan være i almindeligt afslappet tøj, det kan være i uniform og på Kastellet, det kan være en tale eller helt dresset down på kontoret med papirarbejde – men fra vi står op, til ungerne er afleveret, kører vi en standarddag, som kan sammenlignes med 95 rocent af den danske befolknings.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/prins-joachim-prinsesse-marie-prins-henrik-jr-prinsesse-athena.jpg
 (Foto: All Over)

Prins Joachim og prinsesse Marie sammen med prinsesse Athena og prins Henrik (Foto: All Over)

Trækker stikket ud

– En forskel er så, at vores arbejdsdage kan være meget lange – og ofte i weekenden, fordi mange af vore arrangementer netop ligger dér. Vi har ikke weekendgaranti. Og det behøver vi at kompensere for – både over for vore børn og os selv. Det med at trække stikket ud i 48 timer er vigtigt – og den luksus har vi ikke nødvendigvis, fortæller prins Joachim og fortsætter:

– Så når vi endelig har en weekend, hvor vi kan se, at der er to frie dage, er spørgsmålet: Skal vi drage ud et sted med ungerne – eller har vi mest brug for, at der er dømt hjemmeweekend på sofaen med en laptop i tide og utide? Vi trækker vitterlig stikket ud – og vil ikke engang være sociale med vores venner, fordi vi har brug for at kende til weekend, siger prins Joachim.

Sponsoreret indhold