Kongelige11. februar 2018

Prins Henriks bror på vej til Danmark: Hans tilstand er bekymrende

Hele Henriks familie - både i Danmark og i Frankrig - haster til Rigshospitalet for at være der for prinsen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prins-henrik_2.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Senest var det prins Henriks søster Catherine de Monpezat, der besøgte sin bror i Danmark.

Men nu er hans bror den tidligere journalist og forfatter Étienne de Monpezat også på vej til Danmark for at være der for Henrik. Det skriver Ekstra Bladet.

- Min søster har besøgt min bror. Hans tilstand er bekymrfende, og vi er alle bekymret, så jeg kommer og besøger ham, fortæller franskmanden til Ekstra Bladet søndag eftermiddag.

Men Ètienne kan ikke fortælle yderligere, hvordan prinsen har det eller komme nærmere ind på, hvordan hans tilstand er.

- Min bror er meget syg, men vi ved ikke noget i øjeblikket, så derfor har min søster været på besøg, jeg kommer på besøg, og min bror (Jean-Baptiste de Monpezat, red.) kommer senere, fortæller Ètienne, der ikke ønsker at oplyse, hvornår han kommer til Danmark.

Hele den danske kongefamilie har været på besøg over flere omgange.

Kronprins Frederik var i Sydkorea, da Henriks tilstand blev alvorligt forværret, men skyndte sig hjem og ankom til Riget fredag aften, da han besøgte sin far sammen med kronprinsesse Mary og dronningen.

Lørdag var dronningen igen hos sin mand, men kørte efter 40 minutter tilbage til Fredensborg Slot, hvor hun har skiftet residens til, efter Henrik blev syg.

Søndag formiddag besøgte kronprinsen sin far sammen med Mary og alle fire børn. Senere søndag kom Joachim og Marie, og mens de var inde på hospitalet, ankom dronningen også.

Henrik har været indlagt siden slutningen af januar, og han har gennemgået flre undersøgelser.

I en pressemeddelelse den 2. februar meddelte kongehuset, at Henrik har været undersøgt for en godartet tumor i venstre lunge på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling.

Siden har han også været i behandling for en lungeinfektion, og fredag den 9. februar meddelte kongehuset så, at "Prins Henriks tilstand desværre er alvorligt forværret".

Sponsoreret indhold