Kongelige22. august 2017

Prins Henrik udskrevet

Den 83-årige prins er ude af Rigshospitalet efter mere end en uge i sygesengen.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/henrik_5.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Hospitalsopholdet er slut for prins Henrik, meddeler kongehuset i en pressemeddelelse:

- Hans Kongelige Højhed Prins Henrik er i dag blevet udskrevet fra Rigshospitalet i København efter behandling for smerter og komplikationer i forlængelse af tidligere skade i højre ben. Prinsen tager ophold på Fredensborg Slot og har i den kommende tid brug for ro og hvile, skriver hoffets pressetjeneste.

Den 83-årige prins blev søndag den 13. august fløjet fra sin ferie på regentparrets vinslot i Frankrig til Rigshospitalet på grund af stærke smerter, som opstod efter en operation tidligere på sommeren.

Her fik han foretaget en ballonudvidelse i højre bækkenkar. Indlæggelsen kom efter en uge, hvor prins Henrik trak store overskrifter i Danmark og i resten af verden efter hans kontroversielle udmelding, hvor han meddelte, at han ikke ville begraves ved siden af dronning Margrethe i Roskilde Domkirke.

Efterfølgende forklarede han sin holdning til pressen:

-Hvis min kone pludselig har lyst til at have mig ved siden af sig, skal hun gøre mig til kongegemal, sagde prinsen, da SE og HØR mødte ham i Frankrig, efter operationen - men før den seneste indlæggelse på Riget.

Her forklarede prins Henrik også, at han ellers følte sig frisk.

-Det går langsomt bedre, om to uger er jeg frisk igen, lød Henriks profeti, som altså ikke helt holdt stik.

Sponsoreret indhold