Kongelige15. august 2018

Indbrud på kongeslottet: Prins Christian opdagede tyvene

I sidste måned blev to personer tilbageholdt på Gråsten Slot i Sønderjylland, efter at de var trængt ind i slottets park. Det var 12-årige prins Christian, der opdagede det
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prins_christian_2.jpg
 (Foto: Rene Schütze)

12-årige prins Christian er en ganske vaks fyr.

I sidste måned spottede han således to personer, der på ulovlig vis var trængt ind i parken på Gråsten Slot, mens kongefamilien holdt sommerferie på det sønderjyske slot.

Det skriver ugebladet Her & Nu.

Prins Christian legede med sine søskende i slotsparken om aftenen 13. juli, da han fik øje på de to indbrudstyve, og ifølge ugebladet slog han straks alarm til livgarderne, hvorefter politiet blev tilkaldt.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi bekræfter kommunikationsrådgiver Helle Lundberg overfor Her & Nu episoden, men tilføjer, at de to personer, en kvinde 28 og en mand på 29, ikke var ude på at skade kronprinsfamilien.

De havde noget helt andet i tankerne.

- Tilbageholdelsen skete helt uden dramatik. Det viste sig, at de to i personer vidste, at der i parken var nogle kirsebærtræer. Herfra ville de plukke bær. De valgte så at klatre over en låge og ind i parken. De to blev afhørt og løsladt, siger Helle Lundberg til ugebladet.

Sponsoreret indhold