Kongelige12. august 2017

Midt i skandalen: Pilous mor bakker prins Henrik op

Skuespilleren Pilou Asbæks mor kommer prins Henrik til undsætning
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/to_2.jpg
 Foto: All Over Press

Moderen til den verdenskendte danske skuespiller Pilou Asbæk, galleriejeren Patricia Asbæk, kommer nu prins Henrik til undsætning, efter den seneste uges skandale i kongehuset.

Ægteparret Patricia og Jacob, der i årtier har været en del af den danske kunstverden og har gallerier i København og på Mallorca, har i mange år været venner af dronning margrethe og prins Henrik.

https://imgix.seoghoer.dk/grin.jpg
 Foto: All Over Press

Her hygger prins Henrik og Patricia Asbæk sig i Asbæk-parrets galleri på Mallorca. (Foto:All Over Press)

Den royale bombe detonerede første gang torsdag i sidste uge, da kongehuset udsendte en pressemeddelelse om, at prins Henrik ikke vil begraves ved siden af dronning Margrethe i Roskilde Domkirke.

Her er der ellers udført en sarkofag til 29 millioner kroner af kunstneren Bjørn Nørgaard, og det var planen, at regentparret skulle begraves side om side under sarkofagen, mens prins Henrik vælger at bryde med en flere hundrede år gammel tradition.

I et interview på Château de Cayx i den forgangne weekend uddybede prins Henrik sine synspunkter, og sagde blandt andet om dronning Margrethe:

- Hun gør mig til narren!

Det kan du se i videoen herunder:

Prins Henrik deler fødselsdato med Fanden den 11. juni, og siden prinsgemalens udmelding, har netop Fanden været løs.

Prins Henrik har endnu en gang slået fast, at han er stærkt utilfreds med sin position og indplacerng i kongehusets rangorden.

Han stiller et ultimativt krav til dronning Margrethe, hvis han skal begraves ved siden af hende.

Margrethe skal gøre ham til kongegemal, slår han fast i videoen herunder:

Og nu møder prins Henrik en form for opbakning fra Patricia Asbæk, der i et privat facebookopslag, kommer ham i møde.

Hun mener, at dronning Margrethe, hvis hun ville, kunne have opfyldt Henriks ønske om ligestilling, men at dronning Margrethe tilsyneladende ikke har fundet det nødvendigt eller er blevet rådgivet til at lade være – ’sandsynligvis af hensyn til den generelle folkelige mening og egen popularitet’, skriver Ekstra Bladet, der har set opslaget. Patricia Asbæk udtrykker samtidig forståelse for prins Henriks følelse af at være blevet gjort til nar. - ’Med årene – og alderen – føler Prins Henrik (måske) at hans rolle som loyalt medarbejdende husbond ved dronningens side er blevet ændret til den klassiske rolle som hofnar ved regentens side med ret til at udtale sig, men udsat for hån, spot og latterliggørelse’, skriver Asbæk ifølge Ekstra Bladet. Hun er derfor ikke overrasket over prins Henriks beslutning om, at han ikke vil ligge side om side med dronning Margrethe i Roskilde Domkirke. - At hofnarren ikke bliver begravet ved siden af regenten er den logiske konsekvens, skriver Patricia Asbæk i opslaget, der ifølge Ekstra Bladet er skrevet med et kærligt glimt i øjet.
https://imgix.seoghoer.dk/pilou.jpg
 Foto: All Over Press

Pilou Asbæks mor, Patricia Asbæk, melder sig på banen i debatten om prins Henrik. (Foto: All Over Press)

Prins Henrik og dronning Margrethe holder netop nu ferie sammen på Château de Cayx. De første par dage efter Margrethes ankomst tirsdag aften blev de ikke set sammen.
Dronning Margrethe og en hofdame var onsdag på fødevaremarkedet i Cahors, og der ønskede dronning Margrethe ikke at besvare spørgsmål om prinsens mange udmeldinger. Men torsdag aften blev de set arm i arm, da de tog til en lokal kirkekoncert, hvor et af de sidste numre, der blev spillet, var Jeppe Aakjærs 'Skuld gammel venskab rejn forgo'. Galleri med billeder af dronning Margrethe og prins Henrik, der tidligere på året fejrede guldbryllup:

Dronning Margrethe og Prins Henrik - billeder af dem

Sponsoreret indhold