Kongelige14. februar 2018

Kongehuset: Nu er der hofsorg i en måned

Som følge af prins Henriks død er der nu hofsorg i en måned, og i sørgeperioden vil dronningen og den kongelige familie samt hoffet ikke deltage i selskabelige eller underholdende arrangementer
https://imgix.seoghoer.dk/dronning-margrethe-og-prins-henrik.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

I forbindelse med prins Henriks død har kongehuset netop udsendt en pressemeddelse. I den oplyser kongehuset, at der som følge af dødsfaldet fra i dag er "dekreteret hofsorg til og med onsdag den 14. marts".

- Hans Kongelige Højhed Prins Henrik er afgået ved døden tirsdag den 13. februar 2018, og der er fra i dag dekreteret hofsorg til og med onsdag den 14. marts. - I sørgeperioden deltager Hendes Majestæt Dronningen og den kongelige familie samt hoffet ikke i selskabelige eller underholdende arrangementer. Under hofsorgen bæres der mørkt tøj ved offentlig fremtræden. Personale i uniform vil bære sørgebind på venstre overarm. - Hofsorg er betegnelse for en kortere eller længere sørgeperiode ved hoffet i forbindelse med et dødsfald i den kongelige familie. Sørgetidens længde fastsættes af regenten. - Der vil fra i dag indtil tirsdag den 20. februar i tidsrummet kl. 9.00-17.00 være fremlagt kondolencelister i porten i Det Gule Palæ, Amaliegade 18, København. Prins Henrik sov stille ind på Fredensborg Slot sent tirsdag aften, efter at han blev fragtet fra Rigshospitalet til slottet samme dag. Han havde sin hustru og to sønner ved sin side, da han sov ind. Du kan se billeder af prins Henrik og dronning Margrethe i galleriet herunder:

Dronning Margrethe og Prins Henrik - billeder af dem

Sponsoreret indhold