Kongelige6. november 2018

Frederik og Mary i Rom: Mindes frieri for 15 år siden

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er i disse dage i Rom, og det bringer minder frem
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20181106-214910-l-1824x2740we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

I disse dage er kronprins Frederik, 50, og kronprinsesse Mary, 46, i Rom i forbindelse med et dansk erhvervsfremstød.

Men den italienske hovedstad er ikke kun "business" for parret, det er i den grad også "pleasure".

For 15 år siden faldt kronprins Frederik nemlig på knæ for Mary, der dengang hed Donaldson til efternavn. Og det skete netop i Rom.

Derfor mindes parret også det romantiske minde, nu når de er retur i byen, der rummer både ruiner og romantik.

- Det er en by, som er fyldt med nogle fantastiske minder, og det er altid mere stærkt, når man står i byen. Men vi har mange flere minder at skabe sammen her i byen, siger Mary til DR.

Også kronprinsen har kun godt at sige om Rom.

- For os er det vores moment. For 15 år siden var et fantastisk øjeblik i vores tilværelse, i vores liv. Rom er særlig. De store momenter er mellem os, hvor vi end befinder os på kloden. Så Rom er bestemt ikke underkendt, det er et dejligt sted - det var her, jeg fik et "ja", genkalder Frederik over for DR om frieriet i Rom.

For et års tid siden afslørede Mary, at Frederiks frieri ikke gik helt efter planen.

Da kronprins Frederik i sin tid skulle falde på knæ og fri til Mary, havde han en plan klar, men i sidste øjeblik blev han nødt til at sadle om.

Det fortalte kronprinsesse Mary i Jens Andersens portrætbog "Under bjælken", der handler om kronprins Frederiks 50 år lange liv.

Mary genkaldte i bogen, at de en eftermiddag skulle gå en tur i Rom, og kronprinsen virkede lidt distræt, så hun kunne fornemme, at der var noget specielt under opsejling.

- Han ville op til et særligt udkigssted, og da vi så kom op til det sted, hvor jeg tror, han havde tænkte sig, det skulle foregå, så var der pludselig en hel masse mennesker omkring os. Så skulle vi et andet sted hen, og sådan gik vi lidt rundt, fortalte kronprinsesse Mary i "Under bjælken".

Parret vandrede rundt, til mørket var ved at falde på, og så fik de øje på en lille, gammel kirke, hvor kronprinsen gerne ville stoppe.

- Ja, det var så dér, han friede. Og så kan jeg bare huske, at da han havde gjort det, grinede jeg som en genert pige, og så blev vi begge to så glade, siger kronprinsessen i portrætbogen, der udkom den 1. november 2017.

Sponsoreret indhold