Kongelige19. december 2018

Mary hyldet på sit nye job

DR PigeKorets nye protektor kronprinsesse Mary blev hyldet, da hun overværede julekoncerten og den efterfølgende 80-års jubilæumsreception.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dr_pigekoret_og_mary.jpg
 (Foto: Daniel Stjerne)

DR PigeKoret har i 19 år været synonymt med grevinde Alexandra, 54, men for nylig overtog kronprinsesse Mary officielt jobbet som pigekorets protektor fra sin tidligere svigerinde.

Og hyldesten af den nye frontfigur ville ingen ende tage, da koret blandt andet afsluttede sin 80-års jubilæumsreception med ros og taler samt med at synge 46-årige Marys favoritjulesang.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/80-aars_jubilaeum.jpg
 (Foto: Kim Matthai Leland)

Der var stor begejstring for nylig, da koret ikke alene kunne fejre sin nye protektor, men også sit 80-års jubilæum, hvor 50-årige Sofie Gråbøl fungerede som fortæller. (Foto: Kim Matthai Leland)

Med ét var det glemt, at Alexandra rejste verden rundt med skønstemmerne indtil 2014.

Det er ikke den første protektion, kronprinsessen har overtaget fra Alexandra, siden grevinden blev skilt fra Joachim.

I 2007 gik den tasmanske darling nemlig ind og overtog protektionen af Mødrehjælpen, som ellers også var en af de tjanser, grevinden havde fået lov at beholde efter sin skilsmisse.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kronprinsesse_mary_maria_roerbye_roenn_dr_pigekoret.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Kronprinsessen blev modtaget i Koncerthuset af DR-generaldirektør Maria Rørbye Rønn, den kunstneriske leder Anne Karine Prip og PigeKoret-sangerinden Theresa Abrahamsen. (Foto: Mikael Rieck)

Ønsket udskiftning

Andre organisationer har åbenbart også gået med en lille drøm om at få nyt blod i huset.

– Hun er jo stadig vores protektor, så vidt vi ved. Man kan sige, at systemerne er sådan indrettet, at hvis man først har fået en protektor, kan man ikke bare bytte, hvis man ønsker det.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/alex_og_pigekoret.jpg
 (Foto: Aller Media)

Gennem 19 år fulgte grevinde Alexandra pigekoret rundt i verden. (Foto: Aller Media)

– Vi ville gerne have en, der var lige så aktiv som kronprinsesse Mary, lød det blandt andet fra Dansk Blindesamfunds næstformand John Heilbrunn i 2014. En organisation, Alexandra dog stadig er protektor for i dag.

Resten af grevindens mistede hjertesager er ikke gået direkte til eks-svigerinden, men kronprinsessen har blandt andet været hovedtaler til børnenes dag hos UNICEF de seneste par år. Alexandra fratrådte sin æresambassadørrolle i UNICEF i 2016.

Læs meget mere om det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold