Kongelige15. december 2017

Margrethe og Henrik alene i julen: Børnene flygter

Juleaften bliver en ensom affære for dronning Margrethe og prins Henrik i Aarhus
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prins-henrik-og-dronning-margrethe.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Chancen for at vinde mandelgaven i år er stor for dronning Margrethe, for julemiddagen på Marselisborg bliver kun for hende selv og gemalen prins Henrik.

I stedet for at være ved forældrenes side, den første juleaften efter at prins Henrik har fået konstateret demens, har både kronprins Frederik og prins Joachim nemlig valgt at trække deres familier ud af landet i juledagene, og regentparret må derfor holde jul helt uden børn og børnebørn i år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins-henrik_1.jpg
 Foto: Dan Mariegaard
I år bliver det første tur om juletræet, siden prins Henrik fik konstateret demens. (Foto: Dan Mariegaard)

Margrethe kan ikke samle familien

Sidste år fejrede familien jul sammen, og det gjorde dronningen meget glad, fortalte hun dengang.

– Det er dejligt, at vi kan samles alle sammen på en gang, så det glæder jeg mig rigtig meget til. Det bliver hyggeligt og sjovt, sagde hun til Ritzau.

Margrethe og Henrik måtte senest i 2012 fejre julen alene. Men det burde ikke overraske, at det i år bliver jul uden sønner, svigerdøtre og børnebørn. For det har i 2017 været usædvanlig svært at få hele familien til at mødes i samme rum.

Det er kun sket til prins Felix’ konfirmation, at kronprinsparret, prins Joachim og prinsesse Marie samt regentparret har mødtes offentligt.

Desuden fejrede Margrethe og Henrik privat deres guldbryllup sammen med den nærmeste familie.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/frederik-og-mary.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Hele Frederik og Marys børneflok kommer med til Tasmanien, hvor der bliver holdt stor julekomsammen for 12-årige Christian, Isabella på ti og de seksårige tvillinger Vincent og Josephine. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Ensom majestæt

Juledagene skal Frederik og Mary tilbringe på Tasmanien sammen med hendes australske familie, ligesom de gjorde for to år siden, oplyser kongehuset.

Hvad Joachim, Marie, Athena og Henrik skal den 24., vil hoffet dog ikke oplyse, blot at det foregår uden for landets grænser. Og det undrer forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen.

– Det er mærkeligt, at han stikker af på den måde. Jeg tager det som et tegn på, at forholdene i familien ikke er så gode, siger han.

– Det er klart, at dronning Margrethe efterhånden er en ensom kvinde. Hun har en mand, der er syg, hendes helbred er ikke særlig godt, og hun må klare sine tjenesterejser alene, lyder det fra Søren Jakobsen.

Sponsoreret indhold