Kongelige21. februar 2018

Margrethe og Benedikte: Sammen i sorgen

De royale søstre, Margrethe og Benedikte, har begge mistet deres livsledsagere i løbet af det seneste år.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/4100.jpg
 (Foto: Maria Rixen)

Først måtte dronning Margrethe være der for sin lillesøster, da prinsesse Benedikte mistede sin mand, prins Richard, i i foråret.

Nu er det med omvendt fortegn, at søskendekærligheden står sin prøve efter prins Henriks død.

Netop Benedikte er en stor støtte for Margrethe i disse dage – også mere end Margrethes anden søster dronning Anne-Marie, lyder analysen fra kongehusekspert Søren Jakobsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/dronning-margrethe-og-prinsesse-benedikte1.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup
77-årige dronning Margrethe får støtte af prinsesse Benedikte i den hårde tid – præcis som regenten var der for lillesøster, da prins Richard døde sidste år. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Benedikte er den naturlige støtte for Margrethe. Der er i virkeligheden kun én, som jeg tror, hun vil have som fortrolig – og det er Benedikte, som er i samme situation. Hun var i en parallel situation, hvor hun ikke var hos sin mand, da han lå på dødens rand. Jeg tror, de står hinanden mere nær karaktermæssigt, end Anne-Marie gør. Hun har haft et helt andet liv, siger Jakobsen om den yngste søster i rækken, Anne-Marie, der giftede sig ind i det græske kongehus som 18-årig i 1964.

Allerede da prins Henrik i sommer overraskende meldte ud, at han ikke ville begraves ved siden af sin hustru i Roskilde, var Benedikte kort efter på pletten med et besøg på sommerresidensen Gråsten Slot, hvor søstrene havde masser af tid til at få talt sammen.

Og søskendekærligheden falder på et tørt sted, mener Søren Jakobsen.

– Det, der er den kedelige, menneskelige sandhed om dronningen, er, at hun er ret ensom. Ud over, at hun har to sønner, som selvfølgelig vil bakke op om hende, og nogle børnebørn, der vil gøre alt for, at hun skal befinde sig godt, mangler hun jo fortrolige kvindelige venner, lyder det.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/dronning-margrethe-og-prinsesse-benedikte.jpg
 Foto: All Over Press
Margrethe og Benedikte til deres lillesøsters forlovelse i 1963. (Foto: All Over Press)

Rent fysisk er der også mere, som trækker Benedikte op fra det tyske, efter at datteren Alexandra sidste år bekræftede forholdet til grev Michael Preben Ahlefeldt-Laurvig-Bille fra Egeskov Slot på Fyn.

– På det menneskelige plan er det Benedikte, der er den nærmeste. De har ikke så mange fælles interesser, men de har et livsforløb, som stort set er parallelt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/dronning-margrethe-og-prinsesse-benedikte-2.jpg
 Foto: Claus Poulsen
Søstrene nyder tid sammen med familien. (Foto: Claus Poulsen)

Med prins Henrik ude af billedet og Margrethes efterhånden fremskredne alder kommer den 73-årige mellemste søster til at indtage en større rolle i Danmark i fremtiden, lyder vurderingen fra Søren Jakobsen.

– Jeg tror, vi vil se mere til Benedikte, både officielt og uofficielt. Hun har været rigsforstander, og det kan komme til at ske mere. Kronprinsen har jo stadig IOC at passe, og han vil mærke et større pres for at komme til udlandet for at repræsentere Danmark, efterhånden som dronningen bliver ældre, siger han om den tætte relation.

Læs mere om det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold