Kongelige28. juli 2018

Familien sprængt: Margrethe efterladt på slottet

Ensomheden trænger sig på hos dronning Margrethe, som denne sommer ikke ser meget til hverken Frederik, Joachim, svigerbørn eller børnebørn.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dronning_margrethe_2_0.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Det er dronning Margrethes første sommer efter prins Henriks død, men selv i den sørgelige tid oven på sin mands bortgang har hun ikke meget støtte at hente fra sønnerne Frederik og Joachim.

I hvert fald befinder majestæten sig lige nu midt i en særdeles ensom sommer på gode gamle Gråsten Slot.

Frederik havde blot overskud til tre dage sammen med sin mor i det sønderjyske mellem en lang USA-tur og en venneferie i Skagen, mens Joachim valgte helt at blive væk og i stedet bruge sommeren i Frankrig med familien.

Artiklen fortsætter under billederne ...

https://imgix.seoghoer.dk/kronprinsfamilien.jpg
 (Foto: René Schütze)

Skagen trækker mere i 50-årige Frederik og 46-årige Mary end kvalitetstid med Margrethe. Så forleden gik turen nordpå for kronprinsfamilien, som lige nu nyder stranden og den varme danske sommer på spidsen af Danmark. (Foto: René Schütze)

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/marie_og_joachim_0.jpg
 (Foto: All Over Press)

49-årige Joachim og 42-årige Marie nyder livet i Frankrig, mens Margrethe er alene tilbage på slottet i det sønderjyske. Her bader parret på Den Franske Riviera forrige år. (Foto: All Over Press)

Dermed får Margrethe næsten tre uger mutters alene på det sønderjyske slot, som ellers i årevis har dannet rammen om familiehygge i den royale slægt.

– Det der familieshow på Gråsten Slot, det er nok slut for altid. Familiestemningen er ikke så varm.

– Det er et tegn på, at der er nye tider på vej i kongehuset. Vi er ved en form for skillevej, fortæller kongehusekspert og forfatter Søren Jakobsen om den triste situation for Margrethe, som efter sit soloridt i Danmark tager direkte videre til, hvad der formentlig bliver endnu mere isolation på sydfranske Château de Cayx i august.

Kold luft mellem prinsebrødrene

Den kolde luft blandt medlemmerne af kongefamilien har blandt andet baggrund i, at båndet mellem Joachim og Frederik for længst er kappet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/11_3.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

(Foto: Claus Poulsen)

Det blev tydeligt for offentligheden, da Joachim valgte ikke at tage del i Frederiks Royal Run-løb samt under kronprinsens store 50-års-festweekend, hvor prinsen oprindeligt også havde andre planer.

Noget tyder da også på, at danskerne har valgt side. I en undersøgelse, som YouGov har lavet for BTMX, blev danskerne tidligere i år spurgt om, hvem der er deres favorit i kongehuset. Hele 46 procent valgte kronprins Frederik, mens blot to procent så prins Joachim som deres yndling.

Læs meget mere om det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold