Kongelige23. november 2017

Kongehus bekræfter: Kronprinsesse Mette-Marit ramt af krystalsyge

Det norske kongehus bekræfter over for et norsk medie, at 44-årige kronprinsesse Mette-Marit er ramt af krystalsyge. Sygdommen, der blandt andet viser sig ved svimmelhed, har betydet, at kronprinsessen har været nødsaget til at aflyse en række arrangementer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mette_marit.jpg
 Foto: Aller Media

Den norske kronprinsesse Mette-Marit er ramt af krystalsyge og har af den grund været nødsaget til at aflyse en række arrangementer.

Det bekræfter kongehusets kommunikationschef, Sven G. Gjeruldsen, over for det norske medie Dagbladet.

- Kronprinsessen er i bedring, men efter råd fra lægen rejser kronprinsessen ikke til Tromsø i dag (torsdag, red.). Hans kongelige højhed kronprinsen (kronprins Haakon, red.) vil derfor gennemføre gæstebuddet alene, fortæller kommunikationschef, Sven G. Gjeruldsen, til Dagbladet.

Krystalsyge kendes også som karruselsyge eller løse øresten og viser sig som en alvorlig grad af svimmelhed.

Sygdommen opstår, når nogle af de små krystaller i ørets balancesystem forskyder sig, hvilket giver en voldsom følelse af svimmelhed – især når man bevæger sig.

Sygdommen går som regel over af sig selv efter nogle få uger, men den har en tendens til at vende tilbage. Det er ikke blevet oplyst, hvor længe den norske kronprinsesse Mette-Marit har lidt af sygdommen. Det er heller ikke kommet frem, hvilken form for behandling hun modtager.

- Det er en meget ubehageligt, for det føles som om hele rummet snurrer rundt. Man kaster op og kan ikke finde ro, siger Mari Maurstad, som har været ramt af krystalsyge, til Dagbladet.

Det forventes dog, at den 44-årige kronprinsesse kan optage sine officielle pligter igen allerede på søndag.

Sponsoreret indhold