Kongelige29. januar 2019

Kronprins Frederik stiller op til VM

Selvom han har rundet de 50, ligger kronprinsen ikke på den lade side, og nu vil han være verdensmester
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20180521_mr_royalrun_040.jpg
 Foto: Mikael Rieck

Når VM i cross country 30. marts løber af stablen ved Moesgaard i Aarhus bliver det med en fin herre på deltagerlisten. Nemlig kronprinsen.

Der er ingen tvivl om, at Frederik er sportsmand til benet og sidste år kunne han da også fejre sin runde fødselsdag med løbeture rundt i hele landet, men nu skal der altså rigtige medaljer på bordet.

Cross country kaldes også bare cross eller terrænløb, og betegner løbesport der foregår på et mere varriende tærræn end en de fleste andre store løb som blandt andet Royal Run eller halvmarathon, og det er lige noget for vores alle sammens frømand. Og i år har kronpinsen altså for første gang, muligheden for at kunne stille op til VM.

I år er der nemlig blevet åbnet op, så alle kan tilmelde sig distancerne 2-12 km eller staffetten på 2 x 4 km, og det er den sidstnævnte vi kommer til at se Frede spurte afsted i.

Tidligere har han tilbagelagt en del marathons, halvmarathons og ikke mindst Iron Man-konkurrencer, så det bliver spændende at se den sportsglade kronprins i en kortere og hurtigere distance, hvor der også er mulighed for at skaffe sig en ny titel – nemlig verdensmester i cross country.

- Vi er meget taknemmelige og beærede over, at Hans Kongelige Højhed vælger at komme på besøg både til VM i cykelcross i Bogense, som afvikles i den kommende weekend, og nu også som deltager til VM i crossløb i Aarhus ultimo marts. Et kongeligt besøg er altid en ære og en fornøjelse og med til at sætte værdifuldt fokus på det danske eventarbejde, fortæller direktør for Sport Event Denmark, Lars Lundov til B.T.

Og selvom det er fin gerning, at sports-prinsen kigger forbi de forskellige sportsbegivenheder i Danmark, må man dog ikke glemme at Frederik har mange sportsbegivenheder i rygsækken, så mon ikke han også drømmer om en podieplads.

Sponsoreret indhold