Kongelige9. juli 2017

Kongehusekspert: Kan ikke se Alexandra i en toppost

– Hvis hun bare sådan kunne gå ud og få et godt job, tror jeg, det allerede var sket, siger kongehus ekspert Søren Jakobsen til SE og HØR.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-00476.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Der før har været tale om, at grevinde Alexandras kloge hoved og stærke netværk er eftertragtet i både ind- og udland.

Den 53-årige eksprinsesse har nemlig et imponerende CV, og det burde derfor ikke være svært for hende at få et arbejde.

Se Alexandras CV nederst i artiklen.

I december 2015 var grevinde Alexandra så tæt på at blive ansat i en dansk virksomhed, at der blev sendt et nyhedsbrev ud til de ansatte om at tage godt imod deres nye semiroyale kollega. Det oplyste kilder tæt på forløbet til SE og HØR.

Det drejede sig om den danske møbelspecialist Carl Hansen & Søn, som siden 1908 har leveret klassisk møbeldesign fra blandt andet Hans Wegner til hele verden. Men Carl Hansen & Søn-stillingen gik af uvisse årsager grevinde Alexandras næse forbi.

Kongehusekspert Søren Jakobsen levner dog ikke eksprinsessen mange chancer for at gøre comeback som international forretningskvinde.

Sidst grevinde Alexandra stemplede ind på et job i det virkelige erhvervsliv, skrev vi et andet årtusind.

Dermed er hendes ellers fine, men over 20 år gamle uddannelse for længst forældet, og hendes chancer for at lande et topjob i udlandet meget små.

Det vurderer kongehusekspert Søren Jakobsen, som blandt andet har skrevet bøgerne ”Overklasseliv” og ”Overklassemagt”, som går bag kulisserne hos de kendte og kongelige.

– Hvis hun bare sådan kunne gå ud og få et godt job, tror jeg, det allerede var sket, men det tror jeg slet ikke, hun er interesseret i, siger han til SE og HØR og fortsætter:

– Hun har jo ikke været erhvervsaktiv, siden hun blev gift med Joachim, så hun har ingen ajourført erhvervserfaring, så at hun skulle være attraktiv til en toppost, det kan jeg slet ikke se, lyder vurderingen.

Alexandras CV:

Grevinde Alexandra er uddannet inden for handel og økonomi på universiteter i Hongkong, Tokyo, London og Wien.

Derudover taler hun også seks forskellige sprog, herunder dansk, tysk, engelsk, fransk, japansk og kantonesisk (kinesisk).

I perioden 1986-1989 var hun ansat som børsmægler hos Citibank og Jardine Fleming i Hongkong.

Dernæst blev hun i 1990 ansat i GT Management i Hongkong, hvor hun de sidste to år var vicedirektør.

Grevinden stoppede som vicedirektør i 1995.

I perioden 1995-2005 var hun prinsesse af Danmark.

Siden 2007 har hun siddet i bestyrelsen i medicinalfirmaet Ferring.

Hun er også protektor for Odense Zoo, Randers Regnskov, Dansk Blindesamfund, Parkinsonforeningen, Dyrefondet, Landsforeningen Spædbarnsdød, Fobu, Nordsøen Oceanarium, Svenske Villa Fonden, The English-Speaking Union of Denmark og Børnekulturhuset Fyrtøjet.

Læs mere om grevinde Alexandra i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold