Kongelige29. november 2017

Ballade i den kongelige: Kates onkel dømt for vold mod konen

Dømt for vold: Hertuginde Kates onkel slog konen i gulvet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/gary-goldsmith-vold-2911201.jpg
 Foto: All Over Press

Den helt store kongelige nyhed i Storbritannien i denne uge er forlovelsen mellem 33-årige prins Harry af Wales og den 36-årige amerikanske skuespiller Meghan Markle. Annonceringen af den kongelige forlovelse skete mandag - måske for at begrave en anden lidt kedeligere sag om vold længere ude i den kongelige familie, som fandt sin afgørelse i retten i ondon tirsdag.
Her blev hertuginde Kates onkel, Gary Goldsmith, dømt for vold mod sin hustru, Julie-Ann Goldsmith. Gary Goldsmith er lillebror til hertuginde Kates mor, Carole Middleton, og var med til både Kates bryllup med William og lillesøster Pippa Middletons bryllup i maj.
https://imgix.seoghoer.dk/julie-ann-goldsmith-2911201.jpg

Voldsofferet, Julie-Ann Goldsmith, fotograferet i London først i november. (Foto: All Over Press)

Det skriver flere engelske medier. 52-årige Gary Goldsmith erkendte i retten at have slået sin 47-årige hustru, Julie-Ann Goldsmith. Voldsepisoden fandt sted ud på natten den 13. oktober i år. Parret havde været til et velgørenhedsarrangement, hvor de begge havde fået noget at drikke. I en taxi på vej hjem mod deres hjem i Wimpole Street i det centrale London begyndte de at skændes. Taxichaufføren, Daniel Sheperd, der vidnede i retten, blev på nærmeste hold vidne til parrets højlydte skænderi og den regulære vold mod Julie-Ann Goldsmith på fortovet foran parrets hjem. Han kunne berette, at Julie-Ann Goldsmith beskyldte sin mand for at tage stoffer og for at overlade hende til sig selv det meste af aftenen. Gary Goldsmith svarede på beskyldningerne ved at kalde sin hustru 'en luder' og 'et nul'. Da parret steg ud af taxien, fortsatte skænderiet, og taxichaufføren Daniel Sheperd overværede, at Gary Goldsmith slog sin kone til jorden med et knytnæveslag, som taxichaufføren betegnede som et 'venstre hook'. I sit vidneudsagn har Julie-Ann Goldsmith fortalt, hvordan overfaldet har efterladt hende 'meget angst' og 'meget stresset' og har samtidig betydet, at hun siden har haft flere panikanfald.
https://imgix.seoghoer.dk/gary-goldsmith-julie-ann-go.jpg

Så lykkelige var parret i 2013. (Foto: All Over Press)

Gary Goldsmiths forsvarer, Jane Humphryes, forklarede i retten, at hendes klient havde været på en skrap diæt op til velgørenhedsarrangementet, hvor han havde spist ganske små mængder mad og holdt sig helt fra alkohol. - Det kan have ført til, at den alkohol, han drak til velgørenhedsarrangementet har påvirket ham mere end vanligt, argumenterede Jane Humphryes i retten. Men det formildede ikke sagens dommer, Emma Arbuthnot. Hun beskrev blandt andet hertuginde Kates onkel som en 'ond drukmås', da hun afsagde dommen. Gary Goldsmith slap dog for fængsel, da han undskyldte og sagde, at han 'skammede sig meget' i retten. Han blev idømt en bøde på 45.000 kroner og blev samtidig dømt til at gennemgå 20 alkohol-afvænningsbehandlinger over de næste 12 måneder. Gary Goldsmith har via det rekrutteringsfirma, han har opbygget skabt sig en personlig formue på 250 millioner kroner. Ægteskabet med Julie-Ann Goldsmith er hans fjerde , og han har en datter fra sit andet ægteskab.

Sponsoreret indhold