Kongelige14. februar 2018

Blomster og lys foran Fredensborg: Hvil i fred Henrik

Blomster og lys blev allerede fra morgenstunden lagt ude foran Fredensborg Slot, hvor 83-årige prins Henrik sent tirsdag aften sov ind omgivet af sin elskede hustru og to sønner. Se billederne lige her
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/blomster_og_lys.jpg
 (Foto: Nicklas Lagerstorf)

Selv inden solen var stået op, lagde de første danskere vejen forbi Fredensborg Slot.

Med sig havde de blomster og lys, som blev lagt foran slottet til ære for 83-årige prins Henrik, der sov ind på slottet sent tirsdag aften.

Den 83-årige prins, der i en længere periode havde været svækket, nåede akkurat lige hjem fra Rigshospitalet tirsdag, før at han sent om aftenen stille sov ind omgivet af sin hustru og to sønner.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/blomster_og_lys.jpg
 (Foto: Nicklas Lagerstorf)

Lys og blomster ude foran Fredensborg Slot tidligt onsdag morgen. Foto: Nicklas Lagerstorf

Prins Henrik sov ind tirsdag den 13. februar kl. 23.18 i hjemlige omgivelser på det gamle Fredensborg Slot ved Esrum Sø i Nordsjælland.

Fredensborg Slot, der blev bygget som jagtslot for Frederik 4. i 1800-tallet, ligger i et naturskønt område, og det er her, at prins Henrik tilbragte meget af sin tid, efter at det sidste år kom frem, at han havde begyndende demens.

https://imgix.seoghoer.dk/margrethe_og_henrik.jpg

Prins Henrik havde sin elskede hustru ved sin side, da han sov stille ind tirsdag aften. Foto: All Over

I august sidste år - efter endnu et sygehusophold som følge af smerter i sit ben - valgte prins Henrik at komme til hægterne på Fredensborg Slot, der ligger ved Esrum Sø i Nordsjælland.

Med andre ord følte den 83-årige prins sig hjemme både på og omkring slottet. Det fortalte kongehusets kommunikationschef også til BILLED-BLADET tirsdag eftermiddag:

- Prinsen er for et øjeblik siden kommet hjem til Fredensborg Slot. Her kan prinsen være omgivet af familien og opholde sig i rammer, der betyder noget for ham, sagde Lene Balleby tirsdag eftermiddag til BILLED-BLADET.

https://imgix.seoghoer.dk/fredensborg1.jpg

Tågen hang tykt over Fredensborg Slot tidligt onsdag morgen. Foto: Nicklas Lagerstorf

Det var også i køkkenet på Fredensborg Slot, at prins Henrik for tre år siden inviterede danskerne indenfor i DR-programmet "Hofretterne".

Her fik seerne et unikt indblik i prinsgemalens store gastronomiske interesse og kendskab, da han sammen med kongehusets daværende kok Jesper Vollmer tilberedte aftenens menu for rullende kameraer.

Desuden har Fredensborg Slot ofte dannet rammen om både glædelige og sørgelige begivenheder. Der er blandt andet blevet afholdt både bryllupsfester, sølvbryllupsfester og fødselsdagsfester på slottet, ligesom at det også var på Fredensborg Slot, at dronning Ingrid tilbragte sin sidste tid.

Du kan se billeder fra prins Henriks liv i galleriet herunder:

Prins Henrik - hans liv

Sponsoreret indhold