Kongelige1. januar 2019

Grevinde Alexandra: Jeg har ofret ting

54-årige grevinde Alexandra åbnede op om sin fortid og fremtid, da Louise Wolff interviewede hende på scenen i Operaen.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/grevinde_alexandra_13.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Bog, sang og maleri ...

Grevinde Alexandras 2018 har været fyldt med overraskende momenter, men da hun gæstede TV2’s ”De største øjeblikke”, som bliver sendt den 30. december, forklarede den tidligere prinsesse, at alle projekterne har været gennemtænkte.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/grevinde_alexandra_og_louise_wolff.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Louise Wolff spurgte nysgerrigt ind til grevindens tilværelse. – Man skal ikke begrænse sig selv, for livet er fyldt med begrænsninger i forvejen. Vi bliver alle sammen ældre og svagere, så man skal gribe de chancer, der er. (Foto: Thomas Laursen)

– Jeg står et sted i mit liv, hvor mine børn er blevet store – de er blevet selvstændige og kan meget mere. Jeg har fået mere tid til mig selv igen, og jeg har mere kontrol over mit liv.

Jeg siger altid til alle, at man har kun det her ene liv, og man skal leve det fuldt ud, fordi når man er på vej væk fra denne verden, så er det op til os selv, om man virkelig har levet det liv, man gerne ville, lød det eftertænksomt.

Fra 1995 til 2005 var Alexandra gift med prins Joachim, og to år senere sagde hun ja til filmfotografen Martin Jørgensen. Det ægteskab sluttede i 2015.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/grevinde_alexandra_tsl_20181110_0193.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Prins Nikolai og prins Felix støttede deres mor, da hun i november optrådte med sin støttesang ”Wash Me Away”. – Det var også en prøvelse at stå på scenen foran 10.000 mennesker. Jeg har fået nogle timer og øvet og set scenen. Når man kaster sig ud i noget og har forberedt sig, kan man ikke gøre andet. (Foto: Thomas Laursen)

Lyst til mere

Hvad grevinden kaster sig over som det næste, ville hun ikke afsløre, men for publikum stod det klart, at Alexandra nok ikke er færdig med at overraske.

– Jeg føler virkelig, jeg er fyldt med begejstring og lyst til at prøve ting i livet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/grevinde_alexandra_3_1.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

– Jeg tror, jeg har brugt mest tid på bogen – helt klart. Det har virkelig været en fødsel for mig at skulle skrive bogen ”Mit lykkelige land”. (Foto: Mikael Rieck)

– Jeg har ofret ting i mit liv, og jeg har haft op- og nedperioder, som de fleste af os jo prøver, når vi bliver ældre.

Jeg vil gerne have øjeblikke, hvor jeg forfølger mine drømme.

Hvordan skal jeg vide, om jeg er god til ting, når jeg ikke prøver dem? funderede hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/grevinde_alexandra_portraet.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Maleriet af en letpåklædt Alexandra skabte debat. – Maleriet var noget, jeg sagde ja til med kunstneren. Jeg så ikke maleriet, før det blev afsløret. Jeg synes, det så pragtfuldt ud. (Foto: Thomas Laursen)

I løbet af året har Alexandra også skullet stå model til kritik af, hvad der er passende opførsel for et tidligere medlem af det danske kongehus.

Det preller dog af.

– Jeg bevæger mig rundt og hører skønne kommentarer, men der vil altid være nogle, man ikke kan tilfredsstille.

Jeg synes ikke, man skal leve sit liv efter det. Man skal leve sit liv efter sit hjerte og gøre det, man har det godt med, og det, man gerne vil.

Læs mere om det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold