Kongelige3. september 2018

Kronprinsen aflyser alt: Frederik opereret på Rigshospitalet

Kronprins Frederik er søndag blevet opereret på Rigshospitalet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kronprins-frederik-03092018.jpg
 Foto: René Schütze

Kronprins Frederik er søndag blevet opereret på Rigshospitalet.

Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

- Hans Kongelige Højhed Kronprinsen blev i går opereret for en diskusprolaps på Rigshospitalet, skriver kongehusets kommunikationschef Lene Balleby.

Indgrebet gik som forventet.

- Operationen forløb som planlagt, og Kronprinsen har det efter omstændighederne godt og er udskrevet her til morgen, skriver Balleby. Men selv om kronprinsen allerede er blevet udskrevet, griber indgrebet og genoptræning ind i hans program for de kommende uger. - Der venter i den kommende tid et genoptræningsforløb, og derfor må det forventes, at Kronprinsens officielle aktiviteter i de næste par uger bliver aflyst, skriver Lene Balleby i pressemeddelelsen.
Det er blot tre uger siden, at SE og HØR kunne afsløre, at Kronprins Frederik har døjet med et sandt smertehelvede fra sin hårdt plagede ryg. Trods intensiv behandling led Frederik dag og nat – og var desperat efter at blive smertefri. Det var tydeligt, at den var helt gal, da den 50-årige tronfølger for nylig var på familieferie med Mary og hele børneflokken i Skagen i Nordjylland. Her måtte han konstant stoppe op og støtte sig med hænderne på hofterne. Et skridt. Jagende smerte. To skridt. Mere smerte. Så en pause. Og så videre. Humpende. I sneglefart. Sådan var det for Frederik, når han gik tur med familien i klitterne i Skagen. Og når han skulle op at stå fra enten liggende eller siddende position, var det også tydeligt, at Danmarks kommende konge kæmpede. Alt sammen ofte med et lidende ansigtsudtryk.
SE og HØR erfarede midt i august, at Frederik i årevis har været i behandling for de stærke smerter. I nogle perioder mere intensivt end andre, men rygproblemer kan være svære at behandle. I den seneste tid har smerterne været meget slemme, og det har sandsynligvis været ræsonnementet hos kronprinsens læger, at operationen i går en gang for alle skulle afhjælpe kronprinsens voldsomme rygproblemer. Problemerne med ryggen ligger til familien. Afdøde prins Henrik blev i 1995 opereret for en diskusprolaps efter mange år med dårlig ryg. Dronning Margrethe har slidgigt i ryggen og har i mange år døjet med voldsomme smerter i ryggen, der har fået hende til at aflyse både officielle statsbesøg i udlandet og til at melde afbud til diverse begivenheder i Danmark gennem årene.

Kronprins Frederik får brud på nakken

Kronprins Frederik, der er uddannet frømand, har alle dage været yderst aktiv på sportsfronten og har kastet sig ud i diverse halsbrækkende aktiviteter. Det er blot to år siden, at han under trampolinspring landede så uheldigt, at han fik et brud på nakken/halsen og skulle gå med halskrave en længere periode. Den ulykke overværede kronprinsens søn, Prins Christian.
Han overværede også sin far komme galt af sted i 2009. Her var kronprinsen, Mary, prins Christian og prinsesse Isabella på skiferie i Schweiz og under en kælketur med de to børn pådrog kronprins Frederik sig et brud på det ene lægben, så han måtte humpe rundt på krykker i ugerne efter. Året for trampolinulykken - 2016 - var i det hele taget et farefuldt år for kronprinsen. Hans liv hang bogstaveligt talt i en tynd snor, da han det år som led i Yeti Adventure Race i Silkeborg firede sig ud fra en 52 meter høj bygning. Dagen inden nedfiringen havde han gennemført en heftig raftingtur i en gummibåd. I juli 2016 svømmede den kongelige vovehals 3000 meter i en frådende selv i Sverige, og samme år deltog han i et extreme-cykelløb i Sverige, hvor han tilbagelagde 300 kilometer i sadlen.
Det kan altså ikke blive vildt nok for Danmarks kommende konge. – Frederik har gjort sport og fysisk udfoldelse til en af sine hovedmærkesager. Derfor passer det meget godt til det, han står for, fordi han går så meget ind for sport og motion, sagde Lars Hovbakke Sørensen, der er ekspert i både det danske og de europæiske kongehuse, efter trampolinulykken til SE og HØR. Han påpegede ved den lejlighed, at det bestemt ikke er uden risiko, når den danske tronarving kaster sig ud i sine farlige fritidssysler. For selv om man er kongelig, er man ikke udødelig. – Det er ikke ret mange år siden, den hollandske prins Friso mistede livet i forbindelse med en skiulykke, advarede Hovbakke, der også mener, at den danske kronprins er en af de ”vildeste” sammenlignet med de øvrige kongelige i Europa. GALLERI - kronprins Frederiks risikofyldte liv:

Galleri: Kronprins Frederiks risikable liv 14/10-16

Sponsoreret indhold