Kongelige27. maj 2018

Frederik: Min hustrus tale gik lige i hjertekulen

Kronprins Frederik satte her til aften ord på, hvad kronprinsesse Marys fantastiske tale gjorde ved ham i går aftes
https://imgix.seoghoer.dk/20180526_dm_kronprins_frederik_karet_005.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Kronprinsesse Mary holdt i går aftes en helt fantastisk tale for kronprins Frederik, da der blev afholdt gallataffel i anledning af hans 50 års fødselsdag.

Undervejs kunne man se, at kronprins Frederik flere gange måtte tøre øjnene under den 13 minutter lange tale.

Og nu sætter han selv ord på, hvad talen gjorde ved ham.

- Min hustrus tale gik lige i hjertekulen, fortalte kronprins Frederik til DR, da han ankom til Royal Arena i forbindelse med det show, der her til aften bliver afholdt til ære for ham.

Det var da også en helt fantastisk tale, som kronprinsesse Mary holdt på dansk for sin mand.

- Far til fire. Frømand. Kunstkender. Musikelsker. Militærmand. Sportsmand. Min mand. Erhvervsambassadør. Søn. Eventyrer. Grønlandsfarer. Bror. Og en god ven. Hvordan indfanger man et menneske som dig? Uden at udelade noget af alt det, der gør dig til dig. Det har jeg funderet over mange gange frem mod i dag. Du er et alsidigt menneske. Et sammensat menneske – kompleks og ligetil på en gang, sagde Mary blandt andet i talen.

Med humor og sjov kom Mary også ind på nogle af de sider af kronprins Frederik, som vi ikke nødvendigvis ser hver dag. Fx at han er glad for at grine af sine egne vittigheder.

- Du bliver glad, når andre lykkes. Du er et positivt og lattermildt menneske. Og du er ikke nærig med dine grin … eller dine vittigheder for den sags skyld. Og ofte kommer de to i par; for du griner utrolig meget af dine egne vittigheder. Og jeg har simpelthen ikke tal på, hvor mange gange jeg har skullet høre dig fortælle de samme vittigheder igen og igen. Det er, som om du forsøger at forfine leveringen fra gang til gang … De, der har haft fornøjelsen af at være ude at spise med dig, ved for eksempel, at hvis en tjener spørger ”Are you finished”, så kan man være stensikker på, at du svarer ”No, I’m Danish”. Hver gang. Og griner. Hver gang, fortalte Mary i talen.

Du kan læse hele talen her

Ved det store gallataffel i går var der 360 inviterede gæster. En god blanding af venner, familie og repræsentanter fra det officielle Danmark.

Ved fødselsdagsfejringen fik gæsterne til en udsøgt menu, der bestod af aspargesflan med vild brøndkarse og fjordrejer, ryg af dansk sommerbuk med spidskål, nye danske kartofler og morkel sauce, roqueforttærte og til dessert en rabarber og - citronmousse.

Vinen var som altid fra Chateau de Cayx.

Ved festlighederne var der blandt andet taler fra kronprinsesse Mary, dronning Margrethe og statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Musikken stod Den Kongelige Livgardes Musikkorps for.

Se kronprins Frederiks reaktion på Marys tale i videoen:

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Se billeder fra fødselsdagen herunder

Kronprins Frederiks gallataffel i anledning af hans 50 års fødselsdag

Sponsoreret indhold