Kongelige9. juni 2018

Flytningen fra Møgeltønder blev fatal for Joachim

Kun to procent af danskerne har prins Joachim som deres favorit. Ifølge eksperter tager prinsens beslutning om at flytte fra Møgeltønder stor del i skylden
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prins_joachim1.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

48-årige prins Joachim er dømt ude. I hvert fald ifølge en spritny undersøgelse, som YouGov har lavet for BTMX, hvor danskerne bliver spurgt, hvem der er deres favorit i kongehuset.

Her har blot to procent svaret, at de ser prins Joachim som deres yndlings, mens hans storebror kronprins Frederik løber med hele 46 procent af stemmerne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/11_3.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Danskerne kan langt bedre lide Frederik end Joachim. (Foto: Claus Poulsen)

Ifølge kongehuseksperterne Søren Jakobsen og Sebastian Olden-Jørgensen skal den ydmygende placering som befolkningens nummer sjok findes i Joachims ”faneflugt”, som flytningen fra Møgeltønder til et luksuspalæ nord for København i 2014 hurtigt blev kaldt.

– Det står mere og mere klart, at folk ikke glemmer den flytning. Han skulle være blevet i Sønderjylland og have passet sit arbejde der og så have lært at drive landbrug, for der er faktisk temmelig mange store landbrug, der gør det ganske udmærket. Så hvorfor kunne han ikke det? spørger Søren Jakobsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins_jaochim.jpg
 (Foto: Winnifred Eriksen)

Da Joachim opgav at drive landbrug i Sønderjylland, gik det for alvor ned ad bakke, lyder det samstemmende fra eksperterne. (Foto: Winnifred Petersen)

Den royale flyttebommert bliver ekstra slem, fordi Joachim havde en klar rolle i kongehuset. Han havde et job og var kongehusets permanente repræsentant i Sønderjylland, men nu er der for meget uklarhed, mener Sebastian Olden-Jørgensen.

– Vi ved ikke, hvad Joachim skal nu, og spørgsmålet er, om han selv ved det. Frederik synes til gengæld at have fundet sig selv og sin stil i overvældende grad.

Læs mere om det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold