Kongelige15. august 2017

Erik Brandt: Henrik burde være konge

Modemanden og Henriks gode ven, Erik Brandt, mener, at prinsen har taget en forkert beslutning, men også at han havde fortjent bedre
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/erik-brandt1_125.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Selv om prins Henrik med beslutningen om, at han ikke vil begraves sammen med dronning Margrethe, har fået størstedelen af befolkningen imod sig, så støtter modemanden Erik Brandt fortsat sin mangeårige ven, rejsefælle og tennismakker.

Det fortæller han til SE og HØR.

– Prins Henrik har gjort meget for Danmark, og jeg synes, at han fortjener at blive forsvaret. Men det er ikke en god løsning, han har valgt. Det er en uværdig måde at gøre det på. Men hans rolle i kongehuset har irriteret ham, og det burde man have lyttet til, fortæller Erik Brandt og fortsætter:

- Man burde have kaldt ham Hans Majestæt eller konge uden portefølje eller sådan noget, mener han.

Modemanden ved ikke, hvor prins Henrik vælger at blive begravet:

– Men jeg tror, det bliver i Roskilde, lyder det fra Henriks gode ven.

Det royale Danmark blev sat på den anden ende, da det torsdag i forrige uge kom frem, at prins Henrik ikke agtede at blive begravet ved siden af dronning Margrethe, når han på et tidspunkt skulle gå bort.

Udmeldingen har siden skabt en del debat både i Danmark og i resten af verden. I forrige weekend uddybede prins Henrik sin vrede og skuffelse over sin indplacering i rangordenen i Kongehuset i et interview på Château de Cayx. Prins Henrik har længe beklaget sig over, at han ikke er tilfreds med sin titel – og nu har han altså fået nok. Han vil ikke længere kan stå model til Margrethes opførsel. – Det er hende, der gør mig til en nar. Jeg har ikke giftet mig med dronningen for at blive begravet i Roskilde, siger prins Henrik til SE og HØRs udsendte. – Min kone har besluttet, at hun gerne vil være dronning, og det er jeg meget glad for. Men som menneske skal hun vide, at hvis en mand og kone er gift, så er de lige, påpeger Henrik. Du kan se prins Henrik komme med de bastante udtalelser i videoen neden for. Og neden under fortæller han, hvad Margrethe skal gøre for at få ham til at ændre holdning:
Prins Henrik måtte søndag afbryde ferien med dronning Margrethe på Château de Cayx og blev fløjet hjem og indlagt på Rigshospitalet med smerter i højre ben. Smerterne er eftervirkninger efter den operation, prinsen fik foretaget tidligere på sommeren. Her fik han foretaget en operation i lysken, ligesom han fik foretaget en ballonudvidelse i højre bækkenkar. Kongehuset meddeler dog, at det ikke forventes, at der vil blive foretaget flere kirurgiske indgreb. - Prinsen vil blive behandlet medicinsk, og der forventes ikke yderligere kirurgiske indgreb på nuværende tidspunkt, skriver Kongehusets pressechef, Lene Balleby, i pressemeddelelsen om prinsens pludselige indlæggelse på Rigshospitalet Se billeder af prins Henrik og dronning Margrethe i det store galleri herunder:

Dronning Margrethe og Prins Henrik - billeder af dem

Sponsoreret indhold