Kongelige2. januar 2019

Sjældent set: Dronningen udtaler sig om ulykken

Dronning Margrethe er dybt berørt over dagens tragiske togulykke på Storebæltsbroen.
https://imgix.seoghoer.dk/dronning_margrethe_14.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Dagens togulykke på Storebæltsbroen har berørt alle, og den tragiske hændelse er også noget, som påvirker Dronning Margrethe.

På kongehusets hjemmeside har den 78-årige majestæt udtalt som om ulykken.

- Denne morgens forfærdelige togulykke på Storebæltsbroen berører mig dybt. Mine tanker og min dybeste medfølelse går til såvel de efterladte og deres familier som til de tilskadekomne, skriver Margrethe kortfattet.

Det siger noget om den voldsomme togulykkes omfang, at Dronning Margrethe vælger at sende sine tanker til de berørte af ulykken. Det er ikke noget, hun gør tit.

Fyns Politi modtog melding om en togulykken klokken 07.35. Lyntoget havde forladt Odense Station klokken 07.11 med retning mod Københavns Lufthavn.

Seks døde - 16 tilskadekommende

Fyns Politi har netop bekræftet på Twitter, at mindst seks personer har mistet livet i den togulykke, der ramte lavbroen over Storebælt tidligt onsdag morgen.

Desuden har politiet meddelt, at mindst 16 personer er kommet til skade.

- Fyns Politi oplyser, at der er på nuværende tidspunkt konstateret 6 omkomne og 16 sårede fra ulykken på Storebæltsbroen, skriver politet på Twitter.

Politiet har på et pressemøde, afholdt kort efter klokken 10.30 onsdag formiddag, fortalt om ulykken.

Politiet ønskede dog ikke at oplyse for mange deltajer om, hvordan ulykken skete.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190102-092410-l_46mb.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Her holder det forulykkede tog (Foto: Ritzau Scanpix)

- Vi kan ikke oplyse detaljerne om, hvordan ulykken kunne ske. Men vi kan sige, at der er tale om et lyntog på vej mod sjælland, som ramte en genstand, forklarede politiet på pressemødet, hvor de også fortalte, at redningsarbejdet har været udfordret som følge af de vanskelige forhold med blæst og vand.

Hård opbremsning

Lyntoget måtte foretage en meget hård opbremsning, og billeder fra togets kupeer, som flere medier har bragt, viser ødelæggelser i kupeerne i lyntoget.

I begyndelsen lød meldingen fra DSB, at der var "otte lettere tilskadekomne". Det har nu desværre vist sig, at seks personer er blevet dræbt i ulykken, og 16 personer er kommet til skade. Der var 131 passagerer og tre medarbejdere ombord på toget, der blev ramt af dele fra godstoget. Politi og ambulancer har hele morgenen og formiddagen været talrigt til stede ved lavbroen, og man opfordrer trafikanter til at vise hensyn og give plads til ambulancer og politi, som onsdag morgen har haft svært ved at komme frem som følge af morgentrafikken. TV 2 Fyn skriver desuden, at der er indkaldt ekstra personale på Odense Universitetshospital i kølvandet på ulykken. Foruden politi og ambulancer er havarikommissionen onsdag formiddag ankommet til Storebæltsbroen, hvor de gør klar til de indledende undersøgelser i forbindelse med togulykken.

Sponsoreret indhold