Kongelige30. november 2017

Dronningen taler ud om Henriks sygdom: Folk har været så venlige

Margrethe fortæller i et interview om familiens nye situation, efter prins Henrik fik diagnosen demens.
https://imgix.seoghoer.dk/margrethe.jpg
 Foto: Mikael Rieck

Dronning Margrethe er netop vendt hjem fra sin rejse til Ghana, hvor hun var afsted alene, mens hendes demensramte mand var i Sharm el-Sheik i Egypten.

Men den danske dronning tager Henriks sygdom og den ændrede familiesituation med oprejst pande.

- Jamen, lige nu er min mand på ferie et sted, hvor der er varmt og rart, og han har det vældigt godt. Og det er jeg virkelig glad for. Det glæder mig umådeligt, fortalte dronning i sidste uge til Billed-Bladet.

Om ikke andet er det trods alt nemmere for dronningen at udføre sit arbejde, når hun ved, at Henrik har det godt - også selv om han befinder sig i et helt andet land.

- Jeg har det også meget nemmere med at arbejde på egen hånd, når jeg ved, at min mand har det godt. Så kan jeg fungere. For når han har det godt, så har jeg det godt, lød det fra dronning Margrethe.

Men selv om situationen naturligvis vil ændre sig for den royale familien, efter Kongehuset meddelte offentligheden, at Henrik lider af demens, så fortæller dronning til Billed-Bladet, at der ikke er sket de store ændringer i familien endnu.

- Foreløbig kan jeg ikke påstå, at det har været en stor ændring for os. Den store ændring er for så vidt, at folk nu er klar over, hvordan det er fat med min mand. Men så må jeg også sige, at folk har været så umådeligt venlige og imødekommende over for os alle sammen, og det hjælper os alle meget. Og så tager vi den derfra, fortæller hun.

I slutningen af sommeren meddelte Kongehuset, at prinsen efter en længere udredning på Rigshospitalet havde fået diagnosen demens.

"Diagnosen indebærer en svækkelse af prinsens kognitive funktionsniveau. Omfanget af de kognitive svigt er ifølge Rigshospitalet større end forventeligt for prinsens alder og kan ledsages af forandringer i væremåde, reaktionsmønstre, dømmekraft og følelsesliv og dermed også påvirke samspillet med omverdenen", lød det i den pressemeddelelse, som Kongehuset sendte ud.

Se billeder af regentparret herunder:

dronning margrethe og prins henrik

Sponsoreret indhold