Kongelige21. juni 2018

Dronning Maxima om død lillesøster: - Hun var for syg

Dronning Maxima af Holland bryder tavsheden om lillesøsters selvmord
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/maxima-21062018.jpg
 Foto: All Over Press

En tragedie ramte Hollands dronning Maxima og resten af den kongelige familie for 14 dage siden, da dronningen mistede sin lillesøster, Inez Zorreguieta.

Søsteren blev blot 33 år.

Det kom hurtigt frem, at søsteren havde taget sit eget liv.

https://imgix.seoghoer.dk/ines-zorreguieta-21062018.jpg

Dronning Maximas søster, Inez Zorreguieta, tog sit eget liv. (Foto: All Over Press)

Inez Zorreguieta led i årevis af depression og diverse psykiske problemer og var også diagnosticeret med anoreksi.

Hun tog sit eget liv i sit hjem i Buenos Aires i Argentina.

Dronning Maxima tog straks efter den tragiske nyhed til Argentina for at være sammen med sin familie i den svære stund.

https://imgix.seoghoer.dk/begravelse.jpg

Dronning Maxima (i baggrunden hvor hun får et kram af en mørkhåret kvinde) deltog i sin søsters begravelse i Buenos Aires. (Foto: All Over Press)

Inez Zorreguieta var gudmor til dronning Maxima og kong Willem-Alexanders 11-årige datter, prinsesse Ariane.

Inez var den yngste af en søskendeflok på syv. Udover Maxima havde hun også to brødre og tre halvsøstre.

47-årige Dronning Maxima meldte fra til en række officielle arrangementer i dagene efter søsterens død, men hun er nu tilbage i Holland og passer sine royale pligter. Og i går i forbindelse med en officiel opgave i den hollandske by Groningen kommenterede hun for første gang sin søsters pludselige død. Hun var på besøg på et sygehus og besøgte en afdeling, hvor personalet benytter protonterapi i behandlingen af kræftpatienter, da hun for første gang udtalte sig offentligt om sin søsters død. - Jeg har været tilbage på arbejde siden i aftes efter en hård tid. Jeg er faktisk glad for at besøge protonterapi-centret her i Groningen, fordi det betyder så meget med mennesker med kræft. For mennesker, der er syge, men som har mulighed for at få det bedre. Min kære og talentfulde søster Inez var for syg, sagde dronning Maxima og bandt dermed en rørende krølle på sin og fik flettet søsteren ind i sin officielle udtalelse. Hun prøvede at finde et forsonende element i lillesøsterens ellers chokerende og hjerteknusende død. - Vores eneste trøst er, at hun endelig har fundet fred, tilføjede dronning Maxima til det fremmødte pressekorps. Hun benyttede samtidig lejligheden til at takke for de mange varme hilsener og kondelencer, som familien har modtaget efter søsterens død. Sidste år mistede dronning Maxima sin far, Jorge. Han døde som 89-årig af kræft.

Sponsoreret indhold