Kongelige21. februar 2018

Efter Henriks død: Dronning Margrethe takker befolkningen

Dronningen sender en tak ud for al den støtte og medfølelse, som hun har oplevet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/4100.jpg
 (Foto: Maria Rixen)

I tirsdags blev 83-årige prins Henrik bisat fra Christiansborg Slotskirke i København.

60 personer deltog i bisættelsen heriblandt den danske konge familie, prinsens franske familie og repræsentanter fra det offentlige Danmark.

Men ude foran kirken stod hundredevis af danskere, som var mødt op for at sige et sidste farvel til prins Henrik. Ligesom der er tusindevis af danskere, der har sendt kondolancer og blomster i kongehusets retning.

Og det har resulteret i, at dronningen nu sender en tak ud til alle dem, der har sendt en tanke til familien i den svære stund.

- For mig og min familie har det været dybt bevægende at opleve den varme og sympati, der fra alle dele af det danske samfund er strømmet os i møde i forbindelse med Prins Henriks død og bisættelse, starter dronningen i brevet, som er delt af Kongehuset på Facebook.

Og den efterladte familie har da også flere gange taget sig tid til at kigge på alle de blomster, som er blevet lagt til Henrik.

- De mange smukke blomster, spontant nedlagt ved de steder, hvor prinsen holdt af at være, de mange tusinde mennesker fra nær og fjern, som trodsede vinterkulden for at vise prinsen den sidste ære i slotskirken, og de utallige skriftlige sympatitilkendegivelser, vi har modtaget, har rørt os alle dybt og er medvirkende til at hjælpe os igennem denne svære tid, lyder det.

Afslutningsvis skriver dronningen tak for det hele.

- For alle disse smukke vidnesbyrd om hengivenhed og medfølelse ønske rjeg og min familie at udtrykke vor dybfølte tak til hele den danske befolkning, slutter hun.

Sponsoreret indhold